Børnenes virkelige ven

Inger Lund
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Børnenes virkelige ven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FIRE SNESE: Inger Lunn, nærmere præsentation overflødig, fylder 80 - fejres med reception i Alzheimerforeningen

EN VIRKELIG børneven, der mener og gør, hvad hun sætter sig for. Og ikke så lidt mere.

Sådan lyder en af mange beskrivelser af Inger Lunn, nærmere præsentation overflødig.

Skulle der alligevel være mennesker, der ikke aner, hvem dette pragteksemplar af kvinderacen er, kan det for de uindviede oplyses, at hun bor på Rødegårdsvænget i Odense og er tidligere rektor på det, der engang hed Odense Børnehaveseminarium, i dag pædagogseminariet CVU, at hun har været gift med den kendte og agtede Odense-advokat Leif Lunn, at hun er tidligere landsformand for Alzheimerforeningen, at hun har været byrådsmedlem for byens socialdemokrater, medlem af bestyrelsen for denne avis, har været kåret som Årets Fynbo, og at hun var primus motor, da det unikke slaraffenland, børnekulturhuset Fyrtøjet skulle op at stå. Samt meget, meget mere.

DET ER der mange, der ved. Nu er det bare sådan, at hun på søndag har tænkt sig at fylde 80 år, og derfor gentager vi det lige igen.

Inger Lunn var, indtil hun sidst i 90'erne lod to og fem være lige, en af Odenses mere betydende kvindelige skikkel- ser.

Som rektor på børnehaveseminariet har hun stået for uddannelsen af hundreder af de pædagoger, der i dag tager sig af vore børn, og opskriften har såmænd bare været sund fornuft og tid til omtanke.

MANGE af disse pædagoger taler da også i dag om "de gode og indholdsrige år" hos Inger Lunn, for hun gav dem meget, og var der noget, hun havde, var det tid til den enkelte, om det var af faglig eller personlig karakter.

Som aktiv både her og der var Inger Lunn et af de mennesker, der næsten altid efterlod sit personlige fingeraftryk, og hun huskes som en ildsjæl af de sjældne.

HUN har skrevet bøger og holdt i hundredvis af foredrag om børns vilkår, og i sit otium gik hun foran som en engageret arbejdshest, da der skulle skaffes økonomiske midler til at realisere det, der var den italienske pædagog Malaguzzis idé om det skabende barn, dette herlige Fyrtøjet i resterne af Lotzes Have.

Mange er de fonde og privatøkonomiske selskaber, hun er løbet på dørene for at skaffe de nødvendige midler. Men til sidst lykkedes det, og det var for den indsats, hun tilbage i 1995 blev kåret somÅrets Fynbo, den 19. i rækken.

SIDEN fulgte hele arbejdet i Alzheimerforeningen, da hun havde oplevet sin ellers så vidende og begavede mand gå bort som følge af sygdommen, igen et af mange eksempler på, at her var en engageret kvinde, der ikke kunne lade være, når hun ellers kunne give en hånd med.

Og sådan har der været så mange ting i Inger Lunns liv, der har sat sig varige og blivende spor. Selv har hun sagt, at hun bare ikke kunne lade være, når en opgave meldte sig.

- Skulle jeg bede folk huske mig for noget, vil jeg gerne, om det måtte blive, at jeg holder af mennesker, og skulle jeg leve livet om, gjorde det ikke noget, at det igen blev med børn, har hun sagt.

Inger Lunn er førstelærerdatter fra landsbyen Ellerup på Sydfyn. Her voksede hun op i et nært og menneskeligt, varmt miljø. Siden blev hun student, hvad der dengang bestemt ikke var almindeligt for en pige fra landet. Herefter fulgte uddannelsen som børnehavelærer, og i nogle år virkede hun i København, hvor hun begyndte at læse psykologi, ligesom hun var praktikleder ved Frøbelseminariet.

KORT efter sin uddannelse til cand.psych. blev hun hentet til Odense som rektor for børnehave- og fritidspædagogseminariet, som det hed dengang.

I 1960 blev hun gift med den fremtrædende advokat Leif Lunn, og i mange år herefter delte de par i et inspirerende og udadvendt ægteskab, indtil Leif Lunn døde som følge af sin sygdom tilbage i 1994.

FORUD var gået et både smerteligt og næsten ubærligt forløb, men Inger Lunn ønskede fuld åbenhed om det passerede, og det var på den baggrund, hun gik ind i Alzheimerforeningen og i en periode blev landsformand.

For Inger Lunn var det et pionerarbejde, som så meget andet har været det.

STJERNESTUNDER i livet med demens, kalder foreningen sit arrangement. Det finder sted lørdag eftermiddag. Langt hen ad vejen har Inger Lunns liv været en stjernestund. Men hun har også gjort sit til det.

Alzheimerforeningen på Fyn holder arrangement og reception for Inger Lunn på Fyns Pædagogseminarium, Munkebjergvænget 7, Odense M, lørdag kl. 15-18.
Inger Lunn
Inger Lunn er førstelærerdatter fra landsbyen Ellerup på Sydfyn.

Hun er uddannet børnehavelærer og cand.psych.

Hun er tidligere rektor for det, der hed Odense Børnehaveseminarium.

Hun har været medlem af Odense Byråd, primus motor i skabelsen af Børnekulturhuset Fyrtøjet og landsformand for Alzheimerforeningen.

Hun har været kåret som Årets Fynbo og var i en periode medlem af bestyrelsen for Fyens Stiftstidende.

Søndag fylder hun 80 år.

Børnenes virkelige ven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce