Christina Elvira Dahl, Christoffer Miller Dahl og sønnen Hector på to år overvejer at flytte fra Næstved til Nyborg. Søndag spiste de blandt andet brunch og kørte i hestevogn med borgmesteren.

Nyborg: En lækker brunch på hotel med havudsigt. En hyggelig tur i hestevogn gennem byens gader. Lidt varmt at drikke efterfulgt af et besøg i byrådssalen og et smut forbi familiens - måske - kommende ejendom.

Det kan lyde som opskriften på en god date, og det var det sådan set også for Christina Elvira Dahl og Christoffer Miller Dahl. Sammen med sønnen Hector på to år havde det unge par fra Næstved sagt ja til at tilbringe en stor del af søndagen i selskab med blandt andre borgmester Kenneth Muhs (V) for at blive klogere på, om familien skal flytte til Nyborg.

Begge har job i Næstved, som de gerne vil holde fast i. Han er gymnasielærer, hun arbejder med kommunikation. Men de kommer oprindelig fra Odense, og en stor del af deres familie og vennekreds er bosat på Fyn. Derfor fremstår Nyborg som det naturlige valg.

- Jeg arbejder hver anden weekend, hvor Christina er alene hjemme med Hector. Det er rart, at vi nemt kan komme til dem, eller at de kan komme på besøg. Så vi er parate til at gå på kompromis med den tid, vi har i hverdagen, for at kunne ses lidt oftere med venner og familie i weekenden, forklarer Christoffer Miller Dahl.

 

 

Børn og kultur i fokus

Daten med kommunen var arrangeret af det private firma Kommunematch, der også havde sørget for at skaffe de nødvendige sponsorater. For eksempel en gratis overnatning på Hotel Sinatur Storebælt. Samtidig har parret benyttet firmaets hjemmeside til at undersøge, hvad Nyborg Kommune kan tilbyde på for eksempel børneområdet.

- En af de ting, jeg har lagt stor vægt på, er normeringerne i børnehaven. Det ser rigtig godt ud. Det er også, hvad jeg hører fra de venner, vi har i Nyborg, fortæller Christina Elvira Dahl.

For hendes mand er skoletilbuddet af stor betydning, og også her skiller Nyborg sig positivt ud. Samtidig hæfter de sig begge ved, at Nyborg har et rigt kulturliv.

- Det, vi mangler, er at opleve byens sjæl på vores egen krop, lød det fra Christina Elvira Dahl først på dagen.

 

En god mavefornemmelse

Da Stiftstidende taler med familien et par timer senere, er parret ikke længere i tvivl.

- Vi er kørt derfra med en god fornemmelse i maven af, at det er det rigtige for os, fortæller hun.

- Selv om der bor mange pendlere i Nyborg, virker det som om, man har hjertet med. Der er en større investering i byen fra folk, der bor her, og det kan jeg godt lide, tilføjer Christoffer Miller Dahl.

Parret har allerede reserveret en grund i Jagtenborg, hvor de satser på at bygge nyt. Først skal huset i Næstved dog sælges.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.