Børge fra Haarby

børge jensen

Børge fra Haarby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hverken i Haarby eller store dele af det øvrige Vestfyn var man i tvivl, når der blev sagt Børge fra Haarby.

Som kommunens førstemand gennem en årrække var Børge Jensen på fornavn med alle. Han var som Venstre-borgmester blandt egnens magtfulde personer, men han var samtidig en jævn, humørfyldt og folkelig mand, som nød stor respekt langt uden for sit partis rækker.

Børge Kjeld Jensen er nu død, 74 år gammel. Han trak sig ud af politik i 1997 og levede et stille liv som pensionist, svært plaget af Parkinsons syge.

Børge Jensen var bondesøn fra Refsvindinge, og blev efter otte års skolegang sendt ud at tjene som karl. Han kom på landbrugsskole i Korinth, blev uddannet svinekontrolassistent og fik arbejde i Bondestandens Landboforening i Haarby.

Politik fyldte meget af hans liv, og efter en tid som VU-formand blev han i 1974 valgt ind i kommunalbestyrelsen i Haarby. I 1982 afløste han Viggo Andersen som borgmester, og Børge Jensen nåede at sidde fire perioder, indtil han i 1997 trak sig ud af byrådsarbejdet.

Som borgmester gennem 16 år havde han en stor del af æren for, at Haarby havde Fyns laveste skatteprocent og placerede sig som en førerkommune på øen. Han beklædte også flere tillidshverv uden for sin hjemkommune, bl.a. i repræsentantskabet for Svendborg Avis.

Privat var han samlingspunkt i en stor familie. Han kunne i sommer fejre 40 års bryllupsdag med fru Karen, og parret har tre voksne børn og fem børnebørn. I vennekredsen slappede Børge Jensen af ved et godt l'hombre-bord.

Børge fra Haarby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce