Bodil Udsen tilbage på filmlærredet


Bodil Udsen tilbage på filmlærredet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

82-årig skuespiller, der er højaktuel i litterært makkerskab med Anker Jørgensen, vender tilbage i thrilleren »Den du frygter«

København:Efter en længere pause vender en af Danmarks største skuespillere, Bodil Udsen, i en alder af 82 tilbage til filmlærredet.

Hun har en rolle i instruktøren Kristian Levrings ny spillefilm, »Den du frygter«.

Bodil Udsen kunne senest ses i biograferne i Ole Bornedals »Jeg er Dina« fra 2002. I øjeblikket er hun aktuel i samtalebogen »Noget af en historie«, hvor hun optræder i et makkerskab med tidligere statsminister Anker Jørgensen (S).

Optagelserne til »Den du frygter« ventes indledt i næste uge, efter at Det Danske Filminstitut (DFI) har besluttet at støtte filmen med seks mio. kr. Det samlede budget lyder på 19 mio., og blandt de øvrige bidragydere er den regionale filmfond FilmFyn.

En del af filmen optages på Ærø, hvor Ulrich Thomsen, historiens hovedperson, besøger sin gamle mor (Bodil Udsen) på alderdomshjemmet.

Filmen ventes at få premiere i slutningen af 2008. Den beskrives som en psykologisk thriller med Paprika Steen, Lars Brygmann, Stine Stengade og Bjarne Henriksen i nogle af de øvrige roller.

»Den du frygter« bliver Kristian Levrings fjerde spillefilm. Han var i midten af 1990'erne en af initiativtagerne til dogmebevægelsen i dansk film og instruerede selv dogmefilmen »The King is Alive«.

/ritzau/

Bodil Udsen tilbage på filmlærredet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce