Bo Nissen holder med de røde

Bo Nissen fejrer fødselsdagen sammen med sin tvillingebror på Samsø.

Bo Nissen holder med de røde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den langelandske Venstremand har i 50 år været fan af fodbold-klubben B1909

60 år i morgen

Af Tage Rasmussen

TRANEKÆR: Politisk tilhører Bo Nissen blåt hold. Men spørger man om, hvem han holder med, så siger han uden betænkning de røde. Den lune langelandske kommunalpolitiker, der i morgen runder de 60, har i 50 år været svoren B1909-fan. Det med Venstre kom langt senere.

Hans tvillingebror Jørn, som han i øvrigt fejrer fødselsdagen sammen med på Samsø, er konservativ lokalpolitiker. »Han er nok blevet spurgt, om han ville være medlem af De Konservative. Det har ingen spurgt mig om. Men straks jeg kom til Langeland i 1991, stod daværende Venstreformand Jørgen Nielsen og viftede med et medlemskort til Venstre«, giver Bo Nissen som forklaring.

Han og tvillingbroderen ligner i øvrigt af udseende hinanden så meget, at man kan tage fejl af, hvem der er hvem.

Bo Nissens politiske karriere startede i 1998, hvor han blev medlem af den daværende Tranekær Kommunalbestyrelse og frem til kommunesammenlægningen var formand for undervisnings- og kulturudvalget.

I »storkommunen« er han i dag medlem af uddannelses- og socialudvalget, udvalget for udvikling, kultur, turisme og erhverv samt arbejdsmarkedsudvalget. Han har bl.a. markeret sig stærkt i skolestruktur-debatten, hvor han og Venstre længe kæmpede for at bevare en overbygningsskole i Snøde. I debatten om, hvorvidt der skulle gives lov til opstilling af kæmpevindmøller i Lejbølle, gik han solo og stemte som den eneste imod.

Den politiske bacille

Da Venstre skulle finde en ny borgmesterkandidat til efterårets kommunalvalg, meldte Bo Nissen sig, men måtte se sig slået af sydlangelænderen Bjarne Nielsen. Men han stiller op til valget, for han er blevet kraftigt smittet af den politiske bacille.

Bo Nissen, der bor i Tranekær sammen med sin kone, Christina, er født og opvokset i Kerteminde, hvor hans far var driftsleder på Lundsgård Gods. Da faderen stoppede, tog Bo, der ligesom sin tvillingebror havde fået sin landbrugsuddannelse, over. I 1991 gik turen så til Langeland, hvor han blev driftsleder på Tranekær Gods. Men godset kom ud i store økonomiske vanskeligheder, og Bo Nissen måtte fratræde efter knap 12 års ansættelse. Imidlertid var der brug for ham på Egeløkke Gods, men kun i fem år, indtil jorden blev bortforpagtet. I dag arbejder Bo Nissen for gårdejer Henrik Nielsen i Frellesvig.

Han har ikke tænkt sig at søge andre græsgange. »Jeg kan ikke tænke mig at bo andre steder end på Langeland«, siger han.

I fritiden går han som bekendt en hel del op i fodbold, og selv om »de røde« fra Vollsmose ikke som i de gode gamle dage er med i toppen af dansk fodbold, tager Bo Nissen engang imellem turen til den fynske hovedstad for at se dem »live«. Men en hel af hans fritid går - foruden med politik - med at være holdleder for et damehold i Rudkøbing Håndboldklub, hvor en datter spiller med.

Bo Nissen rejser allerede i dag til Samsø.

Bo Nissen holder med de røde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce