Blomster, fest og farver

Odense.Gartner Finn Plougheld,Korup.
Foto: John Fredy

Blomster, fest og farver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finn Plougheld er en af gartnerne bag Odense Blomsterfestival. Selv elsker han solsikker. - De er fulde af liv, siger han

Kaktusser, klokkeblomster og lavendler: I dag åbner Odense Blomsterfestival.

Flakhaven og gågaderne vil genlyde af "ih" og "åh", og mange vil spørge sig selv, hvordan i alverden gartnerne har sat de tusindvis af blomster sammen til så fantasifulde kreationer.

- Hemmeligheden er samarbejde. De bedste ideer opstår nemlig, når man sætter sig ned og taler om, hvad der kunne være spændende at lave, forklarer Finn Plougheld (59) fra gartneriet Lundegaard i Korup, som er bidragyder til festivalen.

Finn Plougheld er født og opvokset i Odense og gik på Vestre Skole.

Som 11-årig flyttede han på landet med sine forældre, og i den forbindelse blev han interesseret i havearbejde.

- Jeg blev simpelthen fanget af det. Det var fascinerende at se, hvordan blomster og planter groede frem. Efter få år på landet var jeg sikker på, jeg ville være gartner, fortæller Finn Plougheld.

Så han kom i gartnerlære i Marslev, og i 1969 blev han udlært.

Lige siden har han arbejdet med planter og blomster - med undtagelse af nogle korte perioder, hvor han tog på Lindøværftet for at prøve noget andet.

- Men jeg fandt hurtigt ud af, at det med mekanik, stål og jern, det var ikke lige mig. Jeg savnede at være blandt noget levende, der skyder frem fra jorden. Så jeg vendte hurtigt tilbage til gartnerfaget.

I forbindelse med blomsterfestivalen har Finn Plougheld - sammen med kollegaen Peter Spigro - udsmykket ruinen bag Odense Rådhus.

Temaet er i år "Børnenes Blomsterfestival", og Finn Plougheld har derfor pyntet ruinen med børneformede skabeloner, som er udsmykket med blandt andet saginaer og solsikker.

Netop solsikken er Finn Ploughelds yndlingsblomst:

- Den dør ganske vist hurtigt, men til gengæld er der virkelig gang i den, mens den blomstrer. Den er fuld af liv, mener han.

Ideen til udsmykningen af ruinen faldt på plads for halvanden måned siden.

Finn Plougheld har hentet blomsterne fra lageret, og selv om det var en udfordring at komme på den rigtige idé, har festivalen ikke givet ham store mængder sved på panden.

- Jeg er jo kun en lille brik i et større puslespil. Det er jeg glad for, for det ville ikke være sjovt at stå med det hele selv, fastslår han.

Privat bor Finn Plougheld med sin kone Birthe i Korup.

I fritiden holder han af at fotografere. Han tager helst billeder af planter og natur, for selv når han har fri, kan han ikke slippe fascinationen af ting, der spirer frem fra jorden.

Frem til mandag vil omkring 200.000 gæster lægge vejen forbi Odense Blomsterfestival. Læs mere på www.blomsterfestival.dk.
Foto: John Fredy
Odense.Gartner Finn Plougheld,Korup.
Odense.Gartner Finn Plougheld,Korup.
Foto: John Fredy

Blomster, fest og farver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce