Birthe Kjær synger til Søncks bisættelse

Skuespillerinden Grethe Sønck bisættes i dag.
Foto: Carsten Lauridsen/Polfoto

Birthe Kjær synger til Søncks bisættelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sangerinden Birthe Kjær skal synge solo, når den folkekære revydronning Grethe Sønck i dag skal bisættes fra Tibirke Kirke. Det fortæller sognepræst Nia Schulin-Zeuthen til Frederiksborg Amts Avis.

Birthe Kjær har kendt Grethe Sønck siden begyndelsen af 1960’erne. Det er uvist, hvad Birthe Kjær vil synge, men ifølge sognepræsten er der styr på salmerne.

Grethe Sønck vil blive stedt til hvile til tonerne af "Dejlig er jorden", "Op al den ting", "Hil dig frelser og forsoner" og den mere jordnære og i øjeblikket meget aktuelle "I sne står urt og busk i skjul".

Grethe Søncks mangeårige ven og kollega, komponist og kapelmester Henrik Krogsgaard, fortæller til Ritzau, at han skal betjene orglet ved bisættelsen.

Det gjorde han også tilbage i 1982, da Grethe Søncks mand, Sejr Volmer-Sørensen, blev begravet.

- Det var et rent tilfælde, at jeg kom til at spille, fordi organisten ikke kom. Bagefter bad Grethe mig så love at spille til hendes begravelse, fortæller Henrik Krogsgaard.

- Jeg sagde, at det ville jeg gerne, hvis hun til gengæld ville synge til min begravelse. Det siger man jo lidt i sjov, for det er ikke noget, man kan lide at snakke om med sine venner, fortæller han.

Grethe Søncks jordiske rester skal stedes til hvile i de ukendtes grav på Tibirke Kirkegård. Det samme sted, som hendes afdøde mand også ligger. (ritzau)

Birthe Kjær synger til Søncks bisættelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce