Birte aldrig bange for at tage fat

Birte Frederiksen sørger for gode rammer, når der holdes fest i Tved Kros Selskabslokaler.
Foto: Katrine Damkjær

Birte aldrig bange for at tage fat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værtinden i Tved Kros Selskabslokaler fylder 50 år

TVED: Ingen i Tved er i tvivl om, at Birte Frederiksen altid er klar til at tage fat - og aldrig siger nej til at give en hjælpende hånd. Stille og roligt.

Onsdag fylder hun 50 år, og så skal ikke så få nok møde op og sige tillykke og tak til Birte.

Hun har boet i Tved i 10 år, og lige så længe har hun været ansat af Eigil Kristensen, der ejer Tved Kro, som i dag kun drives som selskabslokaler, og her er Birte Frederiksen værtinde.

- Jeg skulle egentlig kun lige hjælpe en uges tid, da Eigil Kristensens søn fyldte 30 år, og så blev jeg hængende. Jeg kan huske, det er 10 år siden, for nu fylder han 40 år. Det er jo så let, smiler Birte Frederiksen.

I starten sørgede hun for servering, da Tved Kro blev drevet som kro. Nu står hun for udlejningen af selskabslokaler, som er meget brugte. Og sørger for, at lokalerne er indbydende for de 60-70 gæster, som lokalerne kan rumme.

De vil selv holde festen

Det er folk, som selv vil holde deres fest, der kommer her. De vil selv bestemme. En del laver maden selv i køkkenet, eller de får den udefra. Der er også dem, der har en kok med, forklarer Birte Frederiksen.

Hun er født i Bogense og har, som hun siger, overhovedet ingen uddannelse. Hun har haft en del rengøringsjob og har været ansat i kantinen på Skårup Skole.

Efter at hun kom til Tved, blev hun ansat af Tved Menighedsråd til at gøre rent på kirkekontoret, og det arbejde har nu fortsat.

- Nu har vi fået en ny præst, og jeg skal love for, at der sker ting og sager. Nu hjælper jeg pastor Elisabeth Hammer, når hun har børneklub og den slags, ligesom jeg giver en hånd med, når der er kirkekaffe efter gudstjenesten, siger hun.

Hun er mor til tre sønner. Den ene sælger biler i Afrika for Kjær & Kjær, den anden er ansat i firmaet SSP Technology i Kirkeby, og den tredje er i Netto. Birte Frederiksen blev for fem måneder siden farmor for første gang til en herlig gut af en dreng.

I anledning af Birte Frederiksen 50 års fødselsdag holdes der reception onsdag den 14. januar i Tved Kros Selskabslokaler, Tved Kirkevej, kl. 15-18.

Birte aldrig bange for at tage fat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce