Bendtsens hyggetime

Bendt Bendtsen, (nederst til højre!) De Konservatives spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget den 7. juni, på afslappet valgkampturné i Nørregade i Nyborg i går. Foto: Christian BrandtBent Bendtsen får en EU-valgkampsslapper på trappestenen til Nyborgs tidligere dommerkontor.
Foto: Christian Brandt.

Bendtsens hyggetime

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservative på gågaden i Nyborg for at skyde tre valgkampe i gang, til Europ-Parlamentet, til regionsrådet og til byrådet

Nyborg: Bendt Bendtsens egen BMW-motorcykel er diskret parkeret ovre i skyggen, da der lørdag ved middagstid bliver budt på "Konservativ kubik" på gågaden i Nyborg. Tilbuddet er konservative politiske argumenter - og en tur på en motorcykel.

- Ja, det er jo Yamaha, der har lånt os de andre cykler, bemærker Bendt Bendtsen om, hvorfor hans egen cykel ikke skal være midtpunkt.

Det er De Konservatives tidligere partiformand og erhvervs- og økonomiminister så selv i den times tid, han giver de lokale konservative lidt kendis-effekt.

Bendt Bendtsen kan berette om en travl EU-valgkampuge med møder i Aalborg, Odder Gymnasium, Egå Gymnasium, Horsens, Børsen i København.

- Og Nørregade i Nyborg?

- Ja, også Nørregade i Nyborg. Det er lige til at holde ud, siger Bendt Bendtsen og nikker op mod majsolen.

- Bendt Bendtsen, helt ærligt, savner du ikke dit tidligere job?

- Mener du jobbet som politimand? lyder det lumske svar, som jo altså er et spørgsmål - fulgt af det kendte, skæve smil.

- Njaa, nej, det er det dér ministerjob, jeg tænker mest på.

- Jeg savner det faktisk ikke. Jeg savner især ikke den dér halve meter papirdynge, der hver aften blev kørt ind i mit hjem ved 22-tiden.

- Jeg må sige, at det var ekstremt hård kørsel at være minister på det plan.

- Så jeg er rigtig godt tilfreds med, at det er lykkedes at få lavet et godt generationsskifte i partiet i tide.

- Hvis - ellers skal vi sige når - du nu bliver valgt ind i Europa-Parlamentet, frygter du så ikke igen at sidde med de her halve meter-høje papirbunker?

- Der er også meget at lave som parlamentsmedlem, men det er altså alligevel på et andet plan end at have et ministeransvar, siger Bendt Bendtsen og tilføjer, at han håber fremover at få flere stunder som den i majsolen i Nørregade i Nyborg, hvor det mest gælder hyggesnak. Og når også at nævne den advarsel, han fik for nylig med et hjerteanfald.

- Man skal passe på sig selv, siger han, men er straks tilbage i politikerrollen.

- Folk vil faktisk gerne snakke EU-politik. Når vi nu får Lissabon-traktaten, så vil EU være blandet ind i halvdelen af lovgivningen. Hvis vælgerne vil det, så mener jeg, at jeg med min baggrund kan bidrage til, at vi så tidligt som muligt får indflydelse på de love, som EU fastlægger og som får betydning for alle i Danmark.

Ovre i skyggen under den grønne baldakin soler de lokale konservative kandidater, Hans Henrik Kongsmark, spidskandidat til Nyborg Byråd, og Henrik Skov, kandidat til regionsrådet i Region Syddanmark, sig i lyset fra Bendtsen, som stadig er så kendt, at mange lige skal hen og hilse på. Og få et par konservative meldinger med på vejen.

Bendtsens hyggetime

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce