Beboernes mand


Beboernes mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 ÅR: Som formand for Boligselskabernes Landsforening er Henning Kirk Christensen fra Odense spydspids for den almene boligbevægelse
OM NOGEN er han beboernes mand. Siden 1996 har direktør Henning Kirk Christensen, Hvedholmvænget 6, Odense M, siddet som formand for Boligselskabernes Landsforening, og fra den post forsømmer han ikke nogen lejlighed til at varetage interesserne for lejerne i tilsammen 530.000 boliger inden for det almene boligbyggeri.

Specielt siden den nuværende borgerlige regering trådte til har der været bud efter Henning Kirk Christensens viden, indsigt og kompetence på området. Mildt sagt bryder han sig ikke om den idé, at den almene boligsektor skal tvinges til at sælge ud af lejeboligerne. Så er han på barrikaderne for at forsvare arvegodset.

Som den almene boligbevægelses spydspids og socialdemokrat helt ind i sit inderste betragter Henning Kirk Christensen regeringens tanker i retning af et rendyrket, politisk korstog. Det skal bekæmpes, og til hans væsentligste argumenter hører, at i den sidste ende bliver samfundets svageste de store tabere på boligmarkedet.

FOR Henning Kirk Christensen gælder, at han ved sin fødsel - onsdag er det 60 år siden - næsten synes forudbestemt til en karriere i den boligbevægelse, der betyder så meget for ham.

Hans far, Thorvald Christensen, tog i årene efter den tyske besættelse af Danmark initiativ til at danne Boligforeningen Højstrup for at afhjælpe den daværende boligmangel blandt især arbejderklassen i den fynske hovedstad. Under hans formandsskab og senere ledelse som forretningsfører voksede Højstrup sig til en af byens største andelsboligforeninger.

Sønnen valgte dog en lille omvej gennem pengenes verden, før han stod parat til at tage over. Han er udlært hos Arbejdernes Landsbank. Her nåede Henning Kirk Christensen at virke i 10 år, inden han i 1972 fik et job som fuldmægtig i Højstrup.

EFTERGODT en halv snes år kom han til at efterfølge sin far på posten som forretningsfører. Ikke på grund af familieskabet. Den daværende bestyrelse fandt ham ganske enkelt bedst egnet til stillingen. Nu hedder det direktør i takt med, at opgaverne gennem årene er vokset ganske betydeligt. For Henning Kirk Christensen er arbejdet dog overordnet det samme.

Nemlig at sikre et ordentlig udbud af kvalitetsboliger til priser, som folk med almindelige indkomster kan betale. Samtidig er han sig meget bevidst om, at boligbevægelsen er til for beboernes skyld og ikke omvendt.

Folk med et godt kendskab til Henning Kirk Christensen fortæller, at dette ellers rolige menneske kan lade temperamentet koge over, hvis han oplever uretfærdig og dårlig behandling af beboere. På samme måde som han farer i blækhuset, hvis han føler boligbevægelsen trådt for nær i både skrevne og elektronisk bårne medier. Så skal tingene ligesom sættes på plads over for offentligheden.

MEDVALGET af Henning Kirk Christensen til formand for Boligselskabernes Landsforening fik foreningen en ildsjæl og slider i front. For ham selv var det også opfyldelsen af et stort ønske.

Foruden den daglige administration holder formanden af et tegne de store linjer, og han viger heller ikke tilbage for den del af boligbevægelsen, der drejer sig om politik. Iden forbindelse er Henning Kirk Christensen en dygtig med- og modspiller.

Han går gerne langt for at opnå et resultat gennem forhandlinger, men han kan også vise sig som en benhård modstander trods det fynsk-prægede, blide gemyt. Når stemmeføringen bliver intens, så varsler det kamp til stregen.

I SITUATIONER, hvor det kan gå en smule hårdt for sig, tyer Henning Kirk Christensen gerne til en god bog, ligesom han slapper af ved at høre eller spille musik. Han har et usædvanligt fint gehør og spiller på så at sige alt - violin, klaver, banjo, guitar og harmonika.

Når hjernen skal klares tager Henning Kirk Christensen gerne bøssen i hånden for at gå på jagt. Det er nok den bedste måde for ham at slappe af på, og samme funktion har samværet med familie og venner.

Det dyrkes for eksempel sammen med en lille flok, som mødes et par gange om ugen for at svømme og tage en snak om løst og fast såvel lokalt som globalt. Med hensyn til det sidste vil Henning Kirk Christensen gerne på rejse for at suge nyt indtryk til sig og gerne til fjerne mål.

Hjemme bor han måske lidt overraskende ikke i en almennyttig bolig. Det har han og familien valgt, og det skal ingen sætte spørgsmålstegn ved. Hans engagement og ildhu for den almene boligbevægelse skaber så stor respekt omkring hans indsats, at det med privatboligen på ingen måde kommer til diskussion.

Reception onsdag den 21. juli kl. 14-16 i beboerhuset, Skovsbovænget 2, Odense .

Beboernes mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce