Barsk barndom har bombet Djokovic i top

Novak Djokovic fylder 30. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

Barsk barndom har bombet Djokovic i top

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12 grand slam-triumfer og 223 uger øverst på tronen som verdensranglistens nummer ét. Novak Djokovic, der mandag den 22. maj fylder 30 år, er i sandhed en af historiens største tennisspillere.

Udskreget som et af de største talenter fik han et tidligt gennembrud, da han som blot 20-årig vandt sin første grand slam-turnering i Australian Open i 2008.

Det skulle siden blive hans favoritturnering, hvor han nu seks gange har løftet trofæet.

Siden høstede han henholdsvis tre og to trofæer i Wimbledon og US Open, inden han i 2016 fuldendte grand slam-samlingen med triumfen i French Open.

Han er forlængst blevet nationalhelt i Serbien, hvor han som barn og ung havde en barsk opvækst med bombeeksplosioner som lydtapet. Han voksede op ved grænsen mellem Serbien og Kosovo og oplevede borgerkrigen fra tæt hold.

Allerede som fireårig begyndte han at spille tennis og tilbragte timer dagligt med at slå bolden op ad en mur.

Her blev han spottet af den tidligere tennisspiller Jelena Gen?i?, som blev hans træner gennem ungdomsårene og kom til at spille en vital rolle for karrieren.

Hun havde tidligere været med til at opfostre blandt andre den nifoldige grand slam-vinder Monica Seles.

Djokovic er foreløbigt på 12 grand slam-titler. Indtil for et år siden øgede han samlingen i et tempo, som gjorde det realistisk, at han kunne tage rekorden for flest vundne, som Roger Federer lige nu har med 18.

Novak Djokovic har imidlertid haft svært ved at skabe gode resultater, siden han for et år siden vandt French Open. Efter eget udsagn måtte han kæmpe med at finde motivation efter at have fuldendt sin karriere-grand-slam.

Samtidig har han i højere grad fokuseret på familielivet, hvor han sammen med sin kone venter barn nummer to. (ritzau)

Barsk barndom har bombet Djokovic i top

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce