Bankernes hvirvelvind

Jørgen A. Horwitz
Foto: Stefan Kai Nielsen/Polfoto

Bankernes hvirvelvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Direktøren for Finansrådet, Jørgen A. Horwitz, fik med dankort-sagen for alvor slået sit navn fast i den offentlige bevidsthed. Internt har han magtet at sætte sin organisation et gear op

FRA FØRSTE dag som direktør i Finansrådet for tre år siden har Jørgen A. Horwitz haft en altoverskyggende "sag"at tænke på.

Som en paddehat i en fugtig skov er Dankortsagen poppet op igen og igen, og Jørgen A. Horwitz har stået relativt alene - men stabilt - med synspunktet om, at bankerne skulle have betaling for at håndtere danskernes foretrukne betalingsmiddel.

OMTRENT På treårsdagen for sin ansættelse i bankernes organisation kan han i dag fejre sin 50 års fødselsdag.

Og de tre år er ikke gået stille af i bankernes fælles interesseorganisation. De ansatte oplevede hans tiltrædelse som en hvirvelvind, der føg gennem kontorerne i Finansrådet, der holder til i Amaliegade - kun et langt kontoudtog fra Dronningens bolig, Amalienborg.

DEN HURTIGTALENDE, hurtigopfattende og hurtigtarbejdende Jørgen A. Horwitz har sat organisationen et gear op.

Horwitz kom fra en lederstilling i en anden interesseorganisation, HORESTA, der er hotel-, restaurant- og turisterhvervets organisation. Her var han en af hovedarkitekterne bag dannelsen af arbejdsgiverforeningen Handel, Transport og Serviceerhverv (HTS).

JØRGEN HORWITZ var langtfra fremmed over for finanssektoren, da han tiltrådte. Hans far var fondsbørsvekselerer Svend Allan Horwitz, og selv har han arbejdet som prokurist i Kjøbenhavns Handelsbank i midten af 1980'erne.

Jørgen A. Horwitz betragter sig selv som et familiemenneske med stort "F". I hjemmet på Strandvejen i Charlottenlund nord for København er han hver aften efter dagens dont i Finansrådet sammen med sin hustru, der er ansat som juridisk rådgiver i WHO, og sine tre børn på 11, 14 og 17 år. De deler glæden ved naturen, og hele familien nyder at rejse til fjerne rejsemål. Horwitz ynder desuden at cykle, fiske og gå på jagt.
Jørgen A. Horwitz
Født den 10. maj 1955.

Handelsuddannelse hos ØK 1974-1976.

Cand.jur. (Københavns Universitet) 1982.

Derefter ansættelse hos bl.a. Kjøbenhavns Handelsbank, Philips og Mærks Olie og Gas.

I 1995 adm. direktør for arbejdsgiverforeningen HORESTA og var her med til at danne erhvervsorganisationen HTS.

Fra 2002 direktør for Finansrådet.

Bankernes hvirvelvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce