Bagersøn, bankmand og foreningsmenneske

Ferry Berg fejrer jubilæum 4. februar.
Foto: Peter Leth-Larsen

Bagersøn, bankmand og foreningsmenneske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portræt

Det siger næsten sig selv - egenskaber som stabilitet og loyalitet følger med i beskrivelsen af en 25-års jubilar.

Lægger man dertil en tæt, lokal forankring, så er man godt på vej til at tegne et vellignende nutidsbillede af 49-årige Ferry Berg - Danske Banks filialdirektør i Middelfart, der 4. februar runder et skarpt koncern-hjørne efter 25 års ansættelse.

- Jobbet som direktør i Middelfart var en ønskejob, da jeg fik det i 1999, og det er det fortsat i dag. Så jeg har ingen planer om at ændre på det foreløbig, siger Ferry Berg, der føler sig i fin form og med masser af udfordringer at tage fat på.

Ferry Berg er bagersønnen fra Vejlby, der meget hurtigt sporede sig ind på sin erhvervsmæssige levevej.

Måske var valget ikke så svært, for da Ferry Berg, som er den yngste i en børneflok på fire, skulle ud og tjene nogle penge, var hans tre ældre søskende alle tilknyttet et pengeinstitut.

Og sådan blev det også for Ferry Berg.

Han begyndte i Banken for Aarup og Omegn, og først i 1985 kom han til Danske Bank, hvor han siden har flyttet rundt i Trekantsområdet og på en måde har kredset rundt om det job, han bestrider i dag. For at det var en lederstilling, han stilede efter, var han aldrig i tvivl om.

- Jeg kan godt lide at skabe resultater gennem andre. Det er simpelthen interessant at skulle motivere andre til at yde en indsats. Og at gøre det på en måde, så det er sjovt at komme på arbejde. Og så vidste jeg også ret tidligt, at det skulle være inden for finansverdenen, siger Ferry Berg.

- Men derfra har jeg egentlig bare været heldig at være på det rette sted på det rigtige tidspunkt. Det har ikke været sådan en planlagt rute, jeg har taget, siger Ferry Berg.

Han taler varmt om arbejdet med at finde løsninger, der fungerer for folk.

- Bankarbejde er jo ikke blot tal. Økonomi er meget afgørende for både familier og for virksomheder. Det er en udfordring at finde løsninger, så folk er glade, når de går herfra, siger han.

Danske Bank er stor i forhold til erhvervskunderne i Middelfart, og Ferry Berg er for tiden i bestyrelsen hos Middelfart Erhvervsråd, ligesom han er aktiv i Rotary Middelfart.

Mere overraskende er porteføljen, når man ser på hans engagement i Gamborg Forsamlingshus og i den lokale jagtforening.

Men Ferry Berg og hans hustru, Dorte Berg, har boet i landsbyen lidt uden for Middelfart siden 1994, og man kan ikke bo sådan et sted uden at engagere sig, mener Ferry Berg.

- I så fald får man i hvert fald ikke det fulde udbytte ud af tilværelsen herude. Der er et godt sammenhold, og det deltager vi selvfølgelig i.

Hvad angår jagtforeningen, så er det ikke selve jagten, der interesserer bankdirektøren.

Det er naturen.

- Vi bor så utroligt smukt hernede, og jeg vil gerne være med i en forening, der arbejder med naturen, siger Ferry Berg.

Han begyndte for et par år siden at løbe regelmæssigt, og i dag er formen så god, at han uden at blinke fortæller, at han til sommer deltager i Lillebælt Halvmarathon - for anden gang.

Reception for Ferry Berg i Danske Bank, Middelfart, den 4. februar.

Bagersøn, bankmand og foreningsmenneske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce