"Badehotellet"s forfatter fylder 70

Forfatter Stig Thorsboe fylder 70. scanpix

"Badehotellet"s forfatter fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gennem fire årtier har Stig Thorsboe, der onsdag den 7. februar fylder 70 år, trukket folk til tv-skærmen, og succeserne og seertallene er vokset støt.

Som manuskriptforfatter har han siden 1980'erne stået i spidsen for store serier på DR og TV 2.

Når han fylder rundt, er det kun fem dage inden premieren på femte sæson af "Badehotellet", hans seneste publikumsmagnet i bedste sendetid.

Thorsboe er blevet kaldt en nøgleperson i dansk tv-fiktions guldalder og bredt anerkendt for sine levende personskildringer, som blandt andet har trukket på hans egen familie.

Stig Thorsboe fandt sit rette spor, da han blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 1983 og derefter dannede en dynamisk duo med storebror Peter Thorsboe. De to skrev flere serier for Nordisk Film, og med "Landsbyen", "Taxa" og "Rejseholdet" satte de et tydeligt præg på den bedste sendetid, søndag aften på DR 1.

Siden overgik han til et nyt privat og professionelt partnerskab med sin hustru, dramaturg Hanna Lundblad, som han mødte under optagelserne til netop "Landsbyen".

De to leverede nye seersucceser med først "Krøniken" og siden "Lykke" på DR, der begge var i spil til internationale priser ikke mindst førstnævntes Emmy-nominering vakte opsigt.

Hæder var der også til Stig Thorsboe, da han vandt dramatikernes Allen Prisen og senere sammen med sin bror Nordisk Film Prisen som de første inden for tv-branchen.

De seneste år har det været på TV 2, at man har kunnet opleve Stig Thorsboe og Hanna Lundblads seneste skabelse om livet på det fiktive Andersens Badehotel ved Vesterhavet.

Den serie har slået interne rekorder på tv-stationen og samtidig givet stationen et stærkt kort i konkurrencen med DR's dramasatsninger. (Ritzau)

"Badehotellet"s forfatter fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce