Arven efter Frank Panduro


Arven efter Frank Panduro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kim Bisgaard ny direktør for Horsens Ny Teater

Den 28-årige Kim Bisgaard Pedersen bliver manden, som fremover skal stå i spidsen for Horsens Ny Teater.

Han har netop sat sig i den chefstol, som hans forgænger Frank Panduro gjorde berømt i hele landet.

- Vi tror meget på, at Kim Bisgaard Pedersen er den kulturpersonlighed, som kan tegne Horsens Ny Teater fremover, siger formanden for teatrets bestyrelse Orla Kjeld Bothe.

Han og bestyrelsen læner deres forhåbninger op ad, at Kim Bisgaard Pedersen ikke blot er vokset op i Horsens og kender byen såvel som teatret. Vægtigt står også den nye direktørs uddannelse: tre år med musikvidenskab på Aarhus Universitet, derefter to år med økonomi og et afsluttende speciale om "Kulturindustri og oplevelsesøkonomi", der udløste karakteren 12 - topkarakter på den nye skala.

Dertil kommer en stræk kulturel interesse og masser af musik - klaver er det foretrukne instrument, men også trompet, trommer og bas har været gennem Kim Bisgaard Pedersens hænder. Og når det handler om forretning og erhvervsliv, står der på cv'et handel med køretøjer, musikinstrumenter og meget andet. Ja, endda investeringsforeninger har den nye teaterdirektør startet, mens han læste økonomi på Aarhus Universitet, og han har det seneste års tid været administrativ leder af Foreningen Oppenheimer, der i Århus har arrangeret koncerter mv. med musikere fra det danske vækstlag.

Højt til loftet

Den nye direktør har et klart mål: At forny teatret uden at smide de gode dyder ud, der allerede præger det horsensianske kulturhus. Han vil være med til at skabe en by med en stærk og varieret kultur - og med højt til loftet.

Teatret er allerede i en god gænge, men der må mere til i en tid, hvor Danmark skal overleve på viden, kreativitet, innovation og fleksibilitet. Horsens er med på vognen og oplever i øjeblikket, at tilflytningen ligger markant højere end gennemsnittet.

- Men de mennesker, der flytter til byen, medbringer fra de store byer nye kulturelle erfaringer og et andet kulturelt behov. Deres behov skal teatret også være med til at afspejle - og meget gerne i samarbejde med byens andre kulturinstitutioner, siger Kim Bisgaard Pedersen.

Og hvis det så får nogle til at tænke på avantgarde-jazz og absurd teater, bliver de mødt af et smil, for nej - det er ikke dét, den nye teaterdirektør vil. Han vil gøre det lokale kulturcenter til et levende, åbent og velbesøgt hus. Her skal stadig være plads til det publikum, der allerede færdes hjemmevant i foyeren og de to sale. Men samtidig skal der være rum for overraskelser, oplevelser, udfordringer og kvalitet.

Arven efter Frank Panduro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce