Arkitekten i Dyreborg


Arkitekten i Dyreborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere arkitekt ved Fyns Amt, Niels Palle Jørgensen, fylder 75 år

Han har fået den bedst tænkelige gave til sin 75 års fødselsdag: Sit første oldebarn. En sund og velskabt lille pige, som kom til verden i København.

Hermed har arkitekt maa Niels Palle Jørgensen sat endnu en gren på sit favnende slægtstræ, som allerede tæller hans børn samt børnebørnene Camilla, som nylig er blevet bachelor og Mette Marie, som er kok. Begge bor i København.

Den stolte oldefar fylder lørdag 75 år, og kan nyde det halvrunde tal sammen med sin kone, pressefotograf Birte Palle Jørgensen, i parrets idyl på Dyreborg Skovvej 3 ved Faaborg.

Her i den smukkest tænkelige fynske natur har Niels Palle Jørgensen tilbragt de seneste mange år, siden han flyttede fra Odense. Parret købte tilbage i 1954 grunden i Dyreborg med det lille fritidshus, og gennem et langt livsforløb har Birte og Niels Palle Jørgensen udbygget huset til en smuk og harmonisk 180 kvadratmeter bolig i flere plan og med en vidunderlig udsigt over ø-havet.

Som arkitekt har Niels Palle Jørgensen selv kunne levere ideer og arbejdskraft til det meste af arbejdet, og til alt held er Birte lige så stor en idemager og selvbygger som arkitektmanden.

Som et flot skulderklap fik Niels Palle Jørgensen i år 2000 Nykredit Bolig-prisen, og de medfølgende kontanter brugte han og Birte til en rejse til Paris og lidt mere nyt til boligen.

Niels Palle Jørgensen er født og opvokset på Faaborg-egnen, hvor hans far var sygehuslæge. Han rejste til København for at uddannede sig på Kunstakademiet, og vendte som arkitekt hjem til Fyn.

Han arbejdede i en lang årrække i Fyns Amt, og var en meget afholdt og respekteret kollega på Amtsgården i Odense.

Arkitekten i Dyreborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce