"Anna Pihls" tak til Odense Portræt

Skuespilleren Charlotte Munck fylder onsdag d. 2. december 40 år. Charlotte Munck, der må lide under helt at være identificeret med rollen som politibetjenten Anna Pihl i TV2s serie af samme navn (her er hun med Iben Hjejle i rollen), er uddannet fra Odense Teaterskole i 1998 og har en lang række roller bag sig., som er meget forskellige fra Anna Pihl-figuren. Især har hun været prist for sin hovedrolle i Hella Joofs film, En Kort En Lang, men hun har også spillet med i Den Eneste Ene og Kongekabale samt i andre TV-serier som Taxa og Rejseholdet. På scenen har hun spillet alt fra Holberg til moderne stykker og har de senere år især kunnet ses på Betty Nansen Teatret og Det Kgl. Teater. (Tariq Mikkel Kahn/POLFOTO/arkiv)
Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/POLFOTO

"Anna Pihls" tak til Odense Portræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Charlotte Munck formede sit talent for teater og film hos Lane Lind. Nu fylder hun 40 år

Vi skruer lige tiden en halv snes år tilbage. På Skuespillerskolen i Odense går der en ung og håbefuld elev ved navn Charlotte Munck.

Hun springer i 1998 ud som skuespiller, og bliver engageret til tre forestillinger på Sukkerkogeriet. Det er i Kaj Munks "Kærlighed", "De fortabte spillemænd" og i Tina Kruse Andersens "Er der nogen her, der har feber".

Herefter siger hun farvel til det fynske teaterpublikum, rejser til København og kaster sig ud på det dybe vand som freelance.

I februar 2006 brager hun så igennem som hele Danmarks tv-heltinde. Hun har titelrollen som alenemor og nyuddannet betjent på Ballehøj Politistation i TV 2’s serie "Anna Pihl". Den bliver et hit hos seerne de følgende måneder, og senere bliver der indspillet endnu en pakke Pihl, som blev sendt i 2007.

Siden da har Charlotte Munck brugt sit skuespiller-talent på både film og teater ligesom hun har peppet sin musikalske interesse op. Hun er med i bandet MunckBjørnKodal sammen med Claus Bjørn og Janus Kodal, og trioen udgav i efteråret 2007 albummet "Instruktioner til Gud." Ved H.C. Andersens 203 års fødselsdag i april 2008 optrådte hun med sin trio på sin gamle arbejdsplads, Odense Teater.

Musikken har Charlotte Munck med fra sit hjem og sin familie. Hun blev født i Århus for 40 år siden, og boede i Ørsted på Djursland fra hun var fem, til hun som 18-årig flyttede til København.

Hun har tre søskende, som alle er musikere. Hendes bror, Christian, er trompetist uddannet på Det Rytmiske Musikkonservatorium, mens hendes to lillesøstre som hun selv er sangerinder.

Som skuespiller har hun i år haft roller både i film og på teatret. Hun var med i Rumle Hammerichs thriller "Headhunter" sammen med bl.a. Lars Mikkelsen og Henning Moritzen , og på de skrå brædder har hun bl.a. været med i forestillingen "Texas" på Teater Grob i København.

Her kunne hun med stolthed læse i Informations anmeldelse, at "Charlotte Munck fejer alle andre af scenen. Hendes flirtende charme vælter alle over ende. Hun kan sit kram."

På filmlærredet er hun tidligere blevet udfordret med større roller i bl.a. "Den eneste ene", "Kongekabale" og Hella Joofs komedien "En kort en lang." Den sidste gav hende en nominering til såvel en Robert som en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle.

Charlotte Munck tilskriver de fire elevår i Odense en stor del af æren for det, hun i dag kan foran et kamera og på en scene.

- Det var en luksus at have en så fantastisk skuespiller som Lane Lind som rektor. Hendes meget personlige engagement i sin skole og sine elever var en kæmpe oplevelse for mig. Hun havde altid en åben dør og en tanke at gå videre på, siger Charlotte Munck.

"Anna Pihls" tak til Odense Portræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce