Ambassadør under Muhammedkrisen fylder 70

(ARKIV) Danish Ambassador to Pakistan Bent Wigotski (C) stands in front of the entrance to his residence in Islamabad February 17, 2006. Ambassadør Bent Wigotski fylder 70 år den 27 december 2017. (Foto: FAISAL MAHMOOD/Scanpix 2017)

Ambassadør under Muhammedkrisen fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bent Wigotski fylder onsdag den 27. december 70 år.

Den målrettede diplomat, som er søn af en skrædder og uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Københavns Universitet, har i løbet af sin karriere formået at komme verden rundt.

Først var han udstationeret ved EU-repræsentationen i Bruxelles, siden i Tyrkiet, i Chile og ved Danmarks FN-mission i New York.

Bent Wigotski fik dog en turbulent start som Danmarks ambassadør i Pakistan.

Her tiltrådte Bent Wigotski ambassadørposten i 2005, men blev som mange andre danske ambassadører tvunget til at trække sig tilbage under Muhammedkrisen.

Af den grund måtte han forlade Pakistan i februar 2006.

Det var "praktisk talt umuligt for ham at passe sit arbejde" i lyset af den negative opmærksomhed, som Danmark fik i kølvandet på Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed, lød det dengang.

I løbet af sin karriere i Udenrigsministeriet har Bent Wigotski blandt andet været chef for Udenrigsministeriets Flygtningekontor og chef for Borgerservice. Her var den danske Guantánamo-fange Slimane Hadj Abderrahmane en af de mest alvorlige sager, han tog sig af.

Abderrahmane blev fængslet i december 2001 som mulig terrorist. Tre år senere blev han flyttet fra det omstridte fængsel til Danmark, hvor han blev løsladt.

Siden har Bent Wigotski ligeledes arbejdet som Danmarks ambassadør for våbenkontrol og nedrustning.

Sammen med sin kone Birgit, der er uddannet lægesekretær, har han tre voksne børn. (Ritzau)

Ambassadør under Muhammedkrisen fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce