Ambassadør har forladt Danmark


Ambassadør har forladt Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af USA?s mest populære ambassadører gennem tiderne er rejst med familien hjem til North Carolina. Hunden bliver

København: Mens USA?s nu tidligere ambassadør James P. Cain og familie i lørdags rejste hjem til USA, så blev hunden Dick tilbage i Danmark hos ambassadørens sikkerhedsvagt. Det fortalte James P. Cain på et pressemøde i Kastrup kort inden afgang. Han lagde ikke skjul på, at både han og familien havde følt sig meget velkomne og godt tilpas i de tre et halvt år, de havde opholdt sig i Danmark, men at han også glædede sig til at komme hjem til de mange udfordringer, USA står over for.

- Vi befinder os i en helt speciel tid, og med vores ny præsident, som jeg endnu ikke kender, er der håb og optimisme i vort land. Jeg tror, vi går en bedre tid i møde og er spændt på at komme hjem, sagde James P. Cain.

Efter tre et halvt år i Danmark har ambassadøren og hans familie andet end flyttegods med sig tilbage.

- Vi tager en masse venskaber med hjem og kærlighed til naturen og friluftslivet. Vi har oplevet klimaforandringerne i Grønland og er parate til en mere bæredygtig livsform og et sundere liv. Det har jeg lært at sætte pris på i Danmark, da jeg kørte rundt i landet på min cykel, ligesom jeg også sætter pris på den hjælpsomhed og livskvalitet, jeg har mødt i Danmark. Vi kommer til at leve et bedre liv, end vi gjorde for fire år siden, da vi kom til Danmark, og det er godt for os, sagde James P. Cain.

-Byd forskelligheden velkommen!

Selv om han generelt er meget positiv over for Danmark, så mener han, at der også er noget, der kunne være anderledes: - Mit budskab til mine venner i Danmark er, at I ikke skal være ikke bange for forskellighed, ikke være bange for forandringer og ikke være bange for folk, der er anderledes end jer. I har stærke værdier og traditioner, der har haft betydning i mere end 1000 år, og de er stærke nok til at klare udfordringer fra folk, der er anderledes. Omfavn dem, byd forskelligheden velkommen og imødese en stærk fremtid.

Den tidligere ambassadørs datter Laura tog også ordet for at fortælle, at hun var genert, da hun kom til landet. Det har ændret sig. Opholdet i Danmark havde været alle tiders for en teenager og givet hende masser af selvtillid og mange gode kammerater.

/ritzau/

Ambassadør har forladt Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce