Ambassadør Svend Roed Nielsen fylder 60


Ambassadør Svend Roed Nielsen fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som ambassadør er Svend Roed Nielsen kendt for sit blik for værtsfolkets finurligheder. Samtidig har han taget sin del af sliddet med at tackle Muhammedkrisen.

København: Ambassadør Svend Roed Nielsen, der lørdag den 24. november fylder 60 år, er en af dem, som uden større profil i offentligheden har haft til opgave at tackle eksportfølgerne af Muhammedkrisen.

Og Svend Roed Nielsen er en diplomat af den type, som får arbejdet gjort - ofte med et solidt drys humor. Under udstationeringer, eksempelvis som ambassadør i Estland (1995-2000) og Canada (2000-2004), gjorde han sig bemærket ved at få et dybt indblik i sine værtsfolks gøren og laden.

I Tallinn åbnede han gerne sin dør i den fashionable danske ambassade for med engagement, viden - og nøje øje for underholdende finurligheder - at berette om et lille baltisk land i samfundsmæssigt opbrud. Ambassadøren havde en ukonventionel smutvej til folkesjælen i både Estland og Canada, eftersom sønnen ivrigt spillede ishockey begge steder.

Svend Roed Nielsen er uddannet på Århus Universitet og Handelshøjskolen i København og har slået sine folder i Udenrigsministeriet fra 1974, i tre år som ministersekretær for Uffe Ellemann-Jensen (V).

En god del af karrieren er gået med handelsspørgsmål. Fra september 2005 har han været i Danmarks Eksport­råd, hvor han er handelspolitisk chef og ansvarlig for Invest in Denmark. (ritzau)

Ambassadør Svend Roed Nielsen fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce