Altid i front


Altid i front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORFATTER: Leif Davidsen har opnået stor succes som både journalist og forfatter - senest med bogen "Fjenden i spejlet"
FREMRAGENDE journalist og reporter. Blændende historiefortæller. Mesterlig politisk analytiker. Thriller- og spændingsforfatter af internationale dimensioner.

Leif Davidsen har om nogen fået kritikerroserne til at blomstre.

Som journalist og forfatter har han markeret sig som en mand med fingeren på pulsen. Altid i front, nogen gange foran, men aldrig uinteressant.

I de seneste år er han blevet mere kendt for sit forfatterskab, men han er stadig journalisten, der hentes ind i studiet til en kommentar om den politiske situation i verdens brændpunkter.

LIGE FRA barnsben i Bogense, drømte Leif Davidsen om at blive forfatter.

Som teenager skrev han da også en masse digte, som den afdøde forfatter Poul Borum udgav i bladet "Hvedekorn".

Men den unge forfatterspire blev hurtigt klar over, at det var en rigtig dårlig ide at satse på digtergerningen. Ergo valgte han at gå journalistvejen. Det smagte da lidt af fugl.

Da han blev uddannet journalist i 1976, blev han ansat ved DR, hvor han i en periode var korrespondent i Moskva.

I løbet af kort tid fik han en trofast fanskare, som aften efter aften slugte hans nærværende, vedkommende og analyserende reportager fra landet på den anden side af jerntæppet.

HANS OPLEVELSER som udenrigsjournalist i orkanens øje i Moskva har i høj grad præget hans forfatterskab.

Flere af hans bøger handler om det spændte forhold mellem det tidligere Sovjetunionen og Vesten, hvor agenter, spioner og efterretningsvæsen er væsentlige ingredienser.

I sin seneste roman "Fjenden i spejlet" tager han imidlertid udgangspunkt i angrebet på World Trade Center den 11. september 2001.

Den efterfølgende jagt på Al Qaeda-terrorister i både Europa og Mellemøsten er omdrejningspunktet i bogens plot med kulmination i Spanien.

Derfor kom det også som et chok for ham, da virkeligheden indhentede fiktionen, da Madrid blev offer for et terrorangreb tidligere på året.

Også selv om Leif Davidsen ved nærmere eftertanke konkluderede, at Spanien jo var kendt for at huse et ret stort Al Qaeda-celler.

- Al Qaeda netværket er den største trussel mod freden og sikkerheden i verden, udtalte han ved den lejlighed.

LEIF DAVIDSEN er en mand med sine meningers mod, der tør, hvor andre tier.

Om danskerne har han sagt, at de både lider af storhedsvanvid og af mindreværdskomplekser.

- Vi er sikre på, at vi har skabt verdens bedste land og samfund, men tror alligevel ikke helt på det. Og så er der altså nogle, der er angste for, at Danmark er et truet land.

NÅR LEIF Davidsen ikke sidder foran computeren, tager han gerne på langfart for at researche til kommende romaner.

Inspirationen fra rejserne giver ham mange ideer til, hvordan hans hovedpersoner vil reagere på et bestemt sted.

Når han skal slappe af, sker det gerne i selskab med familien eller i bil på vej ned igennem Europa, hvor han besøger museer, går på restauranter, møder nye mennesker m.m.

Og så naturligvis med en god bog, som han altid har med i kufferten - gerne af John le Carré, Graham Greene, Hemingway eller Aksel Sandemose, som hører til hans foretrukne forfattere.

Foto. Morten Juhl/Scanpix

Altid i front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce