Allerede nu rives 1600 billetter væk til jazzdivaens fire julekoncerter

Pop- og jazzsangerinden Caroline Henderson spreder endnu engang juleglæde i kirkerne i november og december. Flere steder meldes allerede om ekstra koncerter.

Allerede nu rives 1600 billetter væk til jazzdivaens fire julekoncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forførende kirke-klang

Måske er vi ikke helt i julestemning endnu, men for 1600 fynboer er det godt at vide, at jazz-divaen Caroline Henderson for 7. gang forbereder cirka 30 kirkekoncerter i november-december. 15.000 forventes at lytte til Hendersons smukke stemme, der ifølge en anmelder "ejer en berusende og forførende klang".

Fire af koncerterne foregår i Asgars Kirke i Odense, onsdag 13. december kl. 17 og 20 og dagen efter igen kl. 17 og 20. Der er plads til 400 tilhørere i kirken.

- Det går stærkt med billetsalget, og vi forventer totalt udsolgt, fortæller medarrangør Morten V. Østlund, Posten og Dexter.

- Jeg glæder mig til udfordringen, siger Rune Kallager, der er headhuntet til formandsposten i Den Fynske Opera. Og han forbliver fomand for HCA-festspillene.
- Jeg glæder mig til udfordringen, siger Rune Kallager, der er headhuntet til formandsposten i Den Fynske Opera. Og han forbliver fomand for HCA-festspillene.

HCA-formand nu i operaen

Der er måske nok et stykke vej fra familievenlige H.C. Andersen Festspil til den til tider lidt sværere tilgængelige opera-scene. Den kendsgerning betyder mindre for Rune Kallager, der har siddet i festspillenes bestyrelse i 11 år, syv af dem som formand.

Kallager har nemlig sagt ja tak til at indtræde som formand i Den Fynske Opera, hvor han overtager posten efter Jakob Skovdal, der stopper af personlige årsager. Også Helge Pasfall, kendt for foreningsarbejdet i Fjordager, er ny i bestyrelsen. Som kasserer.

Rune Kallager kalder opgaven "en kanonspændende udfordring" og indrømmer blankt, at det er begrænset, hvad han ved om opera:

- Vi vil slet ikke blande os i det kunstneriske, påpeger han.

- Derimod skal jeg og resten af bestyrelsen sørge for, at organisationen bag Den Fynske Opera fungerer perfekt, og så skal vi arbejde på at få flere mennesker til at opleve den smalle, men spændende kunstart, som opera er, siger Kallager, der fortsætter som engageret formand for HCA-festspillene.

Mere italiensk i strædet

Antonio Restino, Marco Terenzi og Alexandro Deangeli har åbnet pizzeriaet Marcantonio Trattoria i to etager i Vintapperstræde 8, Odense. De tre italienere har overtaget lokaliteterne efter Pane & Vino, der også var et pizzeria, og som har været på adressen i flere årtier.

Chefkokken Alexandro har taget flere opskrifter med fra familien og han fortæller, at det er den ægte vare, der serveres, ligesom hjemme i Italien. Ud over de typiske italienske retter er der veganske og vegetarianske specialiteter på kortet.

Balletpigerne på Det Kongelige Teaters Balletskole i Jernbanegade i Odense var helt oppe på tæerne, da de optrådte for Yi Yang Qianxi alias det 16-årige pop-idol Jackson Yi.

Pigerne havde indstuderet en yndefuld dans, som passede smukt til æresgæstens fløjlsbløde sange, der flød ud fra højttalerne.

Den lille store stjerne kvitterede med smil, klapsalver, autografer og fotosession (herover).

Odense får dagligt besøg af hundredvis af kinesere, men forleden skabte den ikke helt almindelige turist stor opmærksomhed. Yi Yang Qianxi alias Jackson Yi er forsanger i boybandet TF Boys, som sælger millioner af plader og videoer i hjemlandet.

Som led i markeringen af det dansk-kinesiske turismeår sendte Visit Denmark den unge pop-stjerne til H.C. Andersens fødeby for bl.a. at møde byens borgmester, besøge H.C. Andersens Hus, spille ludo med balletskolens Marie og Johannes Mogensen fra katedralskolen samt bordtennis på Odeon Social, hvor han tabte til Johan, der er 3 g'er fra Sct. Knuds.

Allerede nu rives 1600 billetter væk til jazzdivaens fire julekoncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce