Alfred Hansen, Retsforbundets mand på Fyn, er død

Alfred Hansen. Her fra 2005, da han kæmpede for liste N, Borgerlisten, i kampen om pladser i det kommende Odense Byråd. Foto: Robert Wengler

Alfred Hansen, Retsforbundets mand på Fyn, er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alfred Hansen, tidligere MF for Retsforbundet, Korup, er død, 85 år.

En nobel, hæderlig politiker, der altid gik efter sagen og aldrig efter manden, var Alfred Hansen.

Livslangt medlemskab af det lille parti Retsforbundet med ikke stor vælgertække fik ikke læreren fra Korup til at fravige sine holdninger, og Ib Christensen, Retsforbundets grand old man, fremhæver da også ved Alfreds død venskabet med den fynske retsstatskæmpe, "utrættelig forkæmper for alt hvad han troede på".

85 år nåede Alfred inden sin pludselige død, der kom uventet efter vel overståede knæ- og hofteoparationer efter et langt liv, der startede i Skarrild syd for Herning, hvor et landbrugsliv lå i kortene.

Han var da også karl på de lokale gårde og soldat i Nordsjælland, inden et ophold på Hoptrup Højskole fik ham på andre tanker, og han blev lærer fra Skårup Statsseminarium og fik første job lidt nordpå ved Frørup Centralskole.

I 1968 drog han til Korup og et job på den lokale skole. Her blev han til frem til 70-års alderen og fik et godt og respekteret lærerliv i Odense-forstaden, der sluttede i 2002.

Døgnets timer skulle bruges til noget fornuftigt, mente Alfred, der helst ikke arbejdede under 11 timer hver dag. Meget skulle også nås.

Lokalt satte han sit aftryk mange steder gennem årene. Som formand for Korup Lokal TV og som ihærdig interviewer. Som en af de lokale støtter, der fik Korup Kultur- & Idrætscenter op at stå og som foredragsholder og dirigent ved diverse generalforsamlinger. Altid med styr på tingene og behagelig myndighed.

I nogle år også denne avis' omhyggelige lokalreporter, der sørgede for nyheder fra Odenses vestlige forstæder.

Politisk var Alfred en del af Retsforbundet og opstillet på Fyn til Folketinget for partiet fra 1964 til 1990. I 1977 fik han endelig sæde i det højt ting og var i fem år et ihærdigt og engageret medlem med mange ordførerskaber.

I 1993 dannede han Borgerlisten til kommunalvalget og var tæt på en plads i Odense Byråd, og Lokallisten Region Syddanmark stod han bag.

Som initiativtager til Folkebevægelsen mod EF på Fyn, i dyreværnsarbejde, som forsikringskonsulent ved Statsanstalten for Livsforsikring, i naturfredningsforeningen og i Danmarks Lærerforening var andre steder, hvor Alfred var aktiv og arbejdede for sine idealer.

Han kan vel som få se tilbage på et liv, hvor han som demokratisk dannet menneske gjorde sit til at dreje samfundet i sin retning. Men altid i en ordentlig, ofte også venskabelig, tone og med respekt og nysgerrighed for andres synspunkter.

Har man været gæst i det Hansenske hjem, husker man også gæstfriheden og hyggen. (RAS)

Alfred Hansen, Retsforbundets mand på Fyn, er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce