Aktivt liv på sidelinjen

Gordon Kirt, Tårup, fylder 60 år.
Foto: Ole Friis.

Aktivt liv på sidelinjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gordon Kirt fortsætter livslang indsats for Tårup IF og fodbolden

Han er en af heltene. En af de frivillige, der bruger time efter time i den lokale klub, for at andre kan komme til at spille fodbold under ordentlige forhold.

Sådan har det været de seneste 40 år, og selv om Gordon Kirt fylder 60 år lørdag, har han ikke tænkt sig at droppe fodbolden eller sin klub, Tårup IF.

Faktisk går der ikke en eneste dag uden, Gordon Kirt er en tur rundt i klubhuset og i minihallen ved idrætsanlægget, ved Frørup Skole. For selv om han er æresmedlem og tidligere formand, er han ikke for fin til at svinge gulvklud og kost som klubbens faste rengøringsmand. Det er også ham, der vasker spillernes tøj, så de kan repræsentere klubbens farver pæne og rene.

Gordon Kirt er født i Tårup, og her har han boet det meste af sit liv - dog med ophold i Odense under studierne og militærtiden.

Hans far var aktiv på fodboldbanerne, så Gordon Kirt er nærmest født ind klubben, hvor han allerede som 20-årig i 1968 tog plads ved bestyrelsesbordet. Her sad han stort set uafbrudt frem til 2002 med forskellige kasketter på hovedet. Blandt andet var han formand i en lang periode.

Også på sidelinjen har han taget sin tørn som træner.

Han har kommanderet med spillerne på Tårups 1. hold, men også med de sekundære hold og allerhelstmed børn og unge.

I øjeblikket koncentrerer han indsatsen om pigerne i Tårup IF.

Gordon Kirt er ikke mindst breddens mand. Men han snakker gerne om den periode, hvor Tårup IF var Østfyns dominerende hold og spillede i Danmarksserien i flere år.

Hans navn er kendt langt ud over banerne for foden af Blæsenborg Bakke mellem Tårup og Frørup. Faktisk ved hele fodbold-Danmark, hvem den lille fyr med det syngende fynske sprog er.

I mange år arbejdede han nemlig også med ungdomstalenter og sad i diverse bestyrelser og udvalg i Fyns Boldspil Union og Dansk Boldspil Union.

Et arbejde, som bragte ham tæt på unge udgaver af nogle af de spillere, der i dag er etablerede stjerner. Han nævner selv Thomas Sørensen og Ulrik Laursen.

Gordon Kirt forlod for kort tid siden bestyrelsesarbejdet i FBU og blev udnævnt til æresmedlem.

Hans arbejdskarriere er ganske utraditionel. Han er er udlært maskinarbejder på Nyborg Jern, og læste senere videre til kostruktør.

Det banede vej for forskellige job i industrien som procesleder og afdelingsleder blandt andet på PLM i Langeskov og Faber i Ryslinge.

Men efter 33 år i industrien fik han lyst til at arbejde med børn - også i arbejdstiden.

Derfor sprang han ud som pædagog. I første omgang i en fritidsklub, som han selv havde opfundet. Han fik nemlig Ørbæk Kommune med på at starte en ny ordning, hvor en gruppe børn fra 4. klasse på Frørup Skole blev passet i Tårup IF's klubhus, på banerne og i hallen.

Ordningen overlevede dog kun et par år, men Gordon Kirt fortsatte arbejdet med børn - nu på Nyborg Private Realskoles fritidsordning.

Aktivt liv på sidelinjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce