Afsted for 11. gang

Operationssygeplejerske Jørgen Venø - udsendt for Dansk Røde Kors for 12. gang. Arkivfoto Jørgen Outzen

Afsted for 11. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Operations-sygeplejersken fra Svendborg pakkede sine ting og drog i weekenden til det krigshærgede Gaza

SVENDBORG: Operationssygeplejerske Jørgen Venø, Svendborg, har prøvet det før. Alligevel mener han nok, at opgaven i Gaza bliver anderledes end alle de andre af verdens brændpunkter, som han af Dansk Røde Kors har været udsendt til for at afhjælpe humnanitære katastrofe.

I går morges forlod han hjemmet i Svendborg og drog på mission i Gaza, hvor han skal være med til at lindre smerten for alle de, der må undgælde for Israels krigs-førelse.

Det er en erfaren mand, Dansk Røde Kors har sendt afsted. 11 gange har operationssygeplejersken fra Sygehus Fyn Svendborg været i mission i udlandet. Jørgen Venø var første gang udsendt for Dansk Røde Kors i 1990, da han var i Kabul i Afghanistan. Siden har han været i tre gange mere i Afganistan, Sudan, to gange i Pakistan, Liberia og Kashmir.

Moralsk forpligtigelse

Før han drog til Kashmir, der blev ramt af et voldsomt jordskælv i 2005, sagde Jørgen Venø til Fyns Amts Avis:

- Jeg føler en moralsk forpligtigelse til at bruge den erfaring, jeg har, og da familien sagde ja, og sygehuset bevilgede orlov, er jeg klar igen. Hvorfor? Tja, det lyder måske banalt, men et eller andet stedet er det vel, fordi jeg gerne vil gøre en forskel. Men det handler da også om eventyr. Jeg har været steder i verden, hvor jeg ellers ikke ville komme.

Tusinder var ramt af jordskælvet i Kashmir - så hverken den mission eller den nuværende i Gaza skal forveksles med turistture. Det er benhårdt arbejde - fysisk og psykisk.

Jørgen Venø har været ansat på Sygehus Fyn i fire år. Han og hustruen, Marianne, der også er sygeplejerske, kom til Svendborg fra Nykøbing Sjælland, da denne bys sygehus lukkede.

Arbejdet i Gaza ventes at være så opslidende, at Jørgen Venø er på en forholdsvis kort turnus. Han er hjemme i Svendborg igen den 30. januar.

Afsted for 11. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce