Advokat og aktiv spejder

Advokat Henrik Holm-Nielsen fylder 70 år torsdag. (Polfoto).

Advokat og aktiv spejder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Tamil-sagen, Farum-sagen, Hafnia-sagen, Riskær-sagen - og så spejdersagen. Det er ikke overraskende, at sager i den grad klæber til en advokats navn, men de er ret store i tilfældet Henrik Holm-Nielsen, Dianalund, som fylder 70 år i dag.

I offentligheden blev Henrik Holm-Nielsen eksponeret i helt usædvanlig grad, da han i begyndelsen af 1990'erne i undersøgelsesretten om Tamilsagen var udspørger og gik hårdt til embedsmænd og politikere. Så hårdt, at Uffe Ellemann-Jensen bagefter angreb ham for at have manipuleret.

Advokatens kontante facon er ingen tilfældighed. I modsætning til en del andre advokater nyder han tydeligvis dysten i retssalen. Krig er det ord, han selv har brugt om situationen. Og undskyldningen for den ubønhørlige fremfærd? Jo, sandheden skal frem, eller som det siges med en gammeldags vending: Man skal pleje retten.

Rolleskift er han ikke uvant med. I nogle tilfælde arbejder han som anklager i store straffesager. For mange år siden var således Jan Bonde Nielsen en af hans modstandere. Gennem mere end 30 år har han fungeret som medhjælper for statsadvokaten og skal for eksempel til sommer iføre sig anklagerkappen i Østre Landsret i en langvarig retssag om menneskesmugling.

Dolken altid klar

I andre tilfælde sidder Holm-Nielsen i den modsatte side af retslokalet og kæmper for at forsvare en borger under anklage. Et tredje felt gælder udredning af komplicerede erhvervssager, og således fik han til opgave for Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at granske Riskær-fonden. Og desuden er han med base i det store firma Plesner specialist inden for for eksempel varemærkeret og ophavsret.

Advokaten, der blev cand.jur. fra Københavns Universitet i 1962, er kendt for sin stædighed, appetit på udfordringer og en sjælden evne til at overskue et enormt materiale og et indviklet begivenhedsforløb. Uden for arbejdstiden har han lagt et stort engagement i spejderlivet, og dolken har været en både synlig og uundværlig del af hans påklædning. Naturen, for eksempel den svenske i Värmland, er hans andet rette element. (ritzau).

Advokat og aktiv spejder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce