Administrerende direktør i Danmarks Apotekerforening Anders Kretzschmar er fyldt 60 år


Administrerende direktør i Danmarks Apotekerforening Anders Kretzschmar er fyldt 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Administrerende direktør i Danmarks Apotekerforening Anders Kretzschmar kunne den 27. december 2017 fejre sin 60-års fødselsdag med både en flot karriere bag sig og med spændende udfordringer forude.

I knap 14 år har fynboen været placeret i krydsfeltet mellem den offentlige sektor og det private erhvervsliv i Danmarks Apotekerforening, hvor han finder sig godt til rette.

I den tid har den administrerende direktør brugt sine politiske og organisatoriske evner til at modernisere sektoren, der i dag fremstår moderne og kundevenlig.

Ventetiden på apoteket er i dag omkring to minutter og for den store del af medicinmarkedet, der ikke er patenterbar, er Danmark det billigste land i Europa. Særligt nævneværdigt er, at han tilbage i 2015 stod i spidsen for at påvirke den nye apotekerlov i apotekernes interesse.

Den har sikret apotekerbranchens høje faglighed og sørgede for, at apoteket nu er mere tilgængeligt for borgerne. Siden loven blev vedtaget i 2015, er der blevet 45 pct. flere receptekspederende apoteksenheder i Danmark.

Som færdiguddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet søgte Anders Kretzschmar mod statsadministrationen, hvor han hurtigt gjorde karriere.

Her var han først fuldmægtig og derefter ministersekretær for industriministrene Nils Wilhjelm (K) og Anne Birgitte Lundholt (K).

Anders Kretzschmar indtog for første gang rollen som leder i det offentlige i 1991 med karrierens første chefstilling i Industri- og Handelsstyrelsen. Senere som afdelingschef i Erhvervsministeriet og derefter syv år som direktør for Erhvervs- og Boligstyrelsen.

Men efter 17 år var tiden i det offentlige forbi. Anders Kretzschmar blev i 2004 headhuntet til en stilling i det private, som administrerende direktør i Danmarks Apotekerforening.

Den daværende formand for Danmarks Apotekerforening, Paul Bundgaard, udtalte dengang til Børsen, at det var direktørens evne til at lede en organisation, sætte politiske mærkesager på dagsordenen og formidle budskaber meget klart, som gjorde udslaget.

Disse evner tog Anders Kretzschmar med sig i skiftet fra erhvervssektoren til sundhedssektoren, hvor den sundhedsfaglige viden sidenhen også er blevet helt upåklagelig.

Den administrerende direktør udviser til daglig sin indgående fagkyndighed i alle sekretariatets forskellige opgaver, hvorved han konstant har en finger på apoteksbranchens puls.

Det er der brug for i organisationen, da apotekernes rolle i sundhedssektoren ikke er givet. Der venter direktøren et stort politisk arbejde med fortsat at styrke og udbygge apotekernes plads i sundhedsvæsnet.

Administrerende direktør i Danmarks Apotekerforening Anders Kretzschmar er fyldt 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce