ARoS på forkant med digitalkunst


ARoS på forkant med digitalkunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ARoS i Århus slår dørene op til den første store danske kunstudstilling med interaktiv og computerstyret kunst, som i høj grad hiver fat i tilskuerne.

Århus: Publikum og kunst er i nærkontakt, når den nyeste robotkunst og interaktive elektronik vises på Danmarks første store kunstudstilling med digital kunst, som åbnes på museets ARoS i Århus fredag.

Til udstillingen "Enter Action - Digital Art Now" har museet håndplukket 13 yngre kunstnere fra hele verden. De bidrager med opsigtvækkende interaktive installationer, lydværker eller robotkunst, der breder sig over tre af museets sale.

Dermed kan publikum på den store udstilling bl.a. opleve et rum fyldt af 300 glødepærer, hvis lys vibrerer med publikums puls. Eller de kan kommunikere med to følsomme robotkørestole med hver deres personlighed, og som også reagerer på publikum ved at spytte små skriftlige meddelelser ud til dem.

Digital kunst har i mange år stået udenfor den etablerede kunstverden, men er nu ifølge ARoS moden til og på vej ind i de store etablerede museer.

- Det er naturligt at vor gennemdigitaliserede tid også afspejler sig i kunsten. Vi håber at tiltrække både masser af unge, som er vant til er at agere med digitale medier. Men vi også i høj grad gerne nå det ældre kunstpublikum, der kender os fra mere klassiske kunstoplevelser og vise dem helt nye værker, der er i tråd med tiden lige nu, og som måske senere bliver klassikere, siger overinspektør på ARoS, Gitte Ørskou til Ritzau.

Hun understreger, at den meget brede udstilling lægger stor vægt på oplevelsesværdien af værkerne, hvoraf publikum kan interagere med de fleste.

Det gælder også den hollandske "Run Motherfucker Run", hvor tilskuerens bevægelser på et løbebånd er med til at skabe værket på en tur gennem forladte bylandskaber.

/ritzau/

ARoS på forkant med digitalkunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce