95 år


95 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helga Christensen, Hjerteparken 33, Svendborg, fylder 95 den 23 februar.

Helga Christensen er født i 1914 i Kuskehuset på Langeskov, hvor hendes far Peter Hansen var herskabskusk og moderen Anne hjemmegåendene. Da Helga var otte år flyttede familien i "De røde huse" som tilhørte Langeskov.

Som 14 årig kom Helga i huset hos Malermester Rudolf i Stenstrup, hvor hun var ansat som "enepige" og tog sig af alt husligt og børnepasning.

Som 15 årig blev Helga Christensen stuepige hos læge Skov Jensen i Ulbølle. Her var hun i tre år og blev så husholdningselev på Flintholm til en månedsløn af 15 kr. + kost og logi. Igen hos Skov Jensen som kokkepige i et år og så ca to år som husjomfru på Skjoldemose.

Som 21 årige var Helga på ferie i Vindeby på Langeland sammen med en veninde her mødte hun Niels - og d.8 Juli 1939 blev Niels og Helga gift.

De købte et lille husmandssted i Galdbjerg "Humlehøj" og de fik fire børn, tre piger og en dreng imens de boede her. Desværre blev Niels meget syg, så de måtte sælge "Humlehøj" og lige efter krigen flyttede de til Assensvej 58 i Kirkeby. I 1953 kom en lille efternøler til verden, en dreng som nu er 55 år - men stadig mors lille dreng !

Helga Christensen havde i ca 10 år "Ishuset" i Kirkeby som blev samlingsted for byens ungdom.

Da Niels og Helga blev pensionister solgte de huset i Kirkeby og flyttede til Hjertparken i Svendborg. Niels døde i 2003.

Helga Christensen klarer hverdagen selv, med god hjælp fra hjemmeplejen og gode venner. Hun skriver af og til indlæg i Fyns Amats Avis om, hvad der rører sig. Hun er ferm til kryds og tværs, kendt for sin gæstfrihed og sin stædighed.

Helga Christensen holder en lille privat komsammen den 21 februar for gode venner og familie

- blandt andre ni børnebørn og 14 oldebørn.

Skulle nogen have lyst til at hilse på fødselaren, er der kaffe den 23. februar mellem kl. 13 og 17.

95 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce