90 er da ingen alder...

Foto: kim rune

90 er da ingen alder...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90 ÅR: Den tidligere H.J.Hansen-direktør Søren Kjærgaard er stadig på farten og svinger hver uge sine golfkøller

DEN TREDJE ALDER napper han i et tempo, som mange yngre pensionister vil misunde ham.

Han rejser, læser, skriver og farer rundt i sin lille sølvfarvede BMW med den kraftige motor. Og vejret skal være virkelig drilsk, før han forsømmer sine besøg i Odense Golfklub.

Her er direktør Søren T. Kjærgaard, som onsdag fylder 90 år, alderspræsident blandt de 1325 aktive medlemmer. I korte bukser om sommeren, lidt længere benklæder om vinteren, møder han glad frem et par gange om ugen.

SLAGENE er ikke længere så lange, men til gengæld uhyre præcise. Og ikke mindst om tirsdagen ved dysten med klubbens nybegyndere, "kaninerne", fryder man sig over hans spil, som har givet ham handicap 32,6.

Når han ikke er på farten, nyder Søren Kjærgaard sit otium hjemme på Poppelvej 73 i Odense. Han blev enkemand tilbage i 1985 og passer selv både hus og have, samtidig med at han plejer et flittigt selskabsliv med venner og familie.

Søren Kjærgaard er ægte vestjyde. Født og opvokset i Herning. Han tog sin uddannelse på Handelsskolen i Århus, og flyttede herefter til Fyn, hvor han har boet siden.

HANS ARBEJDSGIVER var A/S H.J.Hansen i Odense, hvor han havde 50 gode år. Da han kom til firmaet i 1942, var der kun en snes ansatte i købmandsgården i Vestergade i Odense, og med den tyske besættelse var det en vanskelig og brydsom tid. Han klarede imidlertid udfordringerne og opgaverne flot og blev højrehånd for firmaets indehaver, købmand Erik Hansen.

Fra regnskabschef blev han underdirektør og senere, da firmaet virkelig havde vokseværk og blev til en landsdækkende koncern med milliard-omsætning og filialer i ind- og udland, var Søren Kjærgaard nået til tops som økonomidirektør. Det store genvindingsanlæg på Odense Havn var i høj grad hans værk.

I 1992 kunne han fejre 50 års jubilæum i H.J.Hansen-koncernen og trak sig samtidig tilbage som direktør. De godt 200 medarbejdere kunne da tage afsked med en meget afholdt chef, som ud over sin faglige dygtighed og sine visioner også havde udvist stor loyalitet og trofasthed til firmaet. Kun en enkelt eller to sygedage var det blevet til på hans kontor i koncernens hovedsæde Vestergade 97-101 i Odense.

Selv om han som 70-årig gik på pension, har Søren Kjærgaard bevaret tilknytningen til H.J.Hansen. Og da firmaet i foråret havde jubilæum, var han hovedleverandør til jubilæumsbogen.

LISTEN over Søren Kjærgaards tillidsposter gennem sit lange liv er lang som afstanden mellem to huller på den lille bane i Odense Golfklub.

Han var medlem af bestyrelse og direktion i H.J.Hansen Holding A/S og Rasmus Holbech & Søn A/S samt andre filialer i koncernen. Han var formand for Handelsstandens Arbejdsgiverforening i Odense, i bestyrelsen for Dansk Arbejdsgiverforening i Odense og i bestyrelse og forretningsudvalg for AMU Fyn, Specialarbejderskolerne.

Endelig var han formand for bestyrelsen i Broen Armatur A/S, og gjorde her en stor indsats for at bringe Assens-virksomheden på ret køl.

SØREN KJÆRGAARD har gennem årene med både ord og handling været en god mand for Fondet til Fynske Kulturminders bevaring. I mange år har han siddet i bestyrelsen og her har han plads den dag i dag.

Den gæve vestjyde holder også hjernen i sving. Det sker blandt andet med en gang hyggelig l'hombre i den lille glade kortklub. Mange gæster i hans hjem nyder også godt af hans udfoldelser ved flyglet. For år tilbage var han en meget ivrig jæger og lystfisker, men nu er det golfen, der er den store fritidsinteresse.

DESUDEN elsker han at rejse, enten i selskab eller bag rattet i sin lille BMW, som han anskaffede, da han ved pensioneringen i 1992 måtte aflevere nøglerne til firmabilen.

På en nylig rejse var målet Moskva, men skønt han kom sent hjem til Odense søndag nat, mødte han pligtskyldig op på golfbanen mandag morgen.

Kan man tåle at feste og drikke, kan man også passe sin dont, lød det fra den snart 90-årige livsnyder.

Reception Skovbakken Restaurant Zoo, Sdr.Boulevard 314, Odense C, onsdag den 23.august kl.13-17.
Søren T. Kjærgaard
Født den 23. august 1916 i Herning. Bor nu Poppelvej 73 i Odense.

Handelsuddannet i Århus.

Ansat hos H.J.Hansen i Odense 1942. Gik efter 50 år på pension som direktør i 1992.

Har været medlem af ledelsen i H.J.Hansen Holding A/S og Rasmus Holbeck & Søn A/S samt andre filialer i koncernen.

Sad i bestyrelsen for Dansk Arbejdsgiverforenings Odense-afdeling.

Bestyrelsesmedlem i Fondet til Fynske Kulturminders bevaring.

Tildelt Dronningens Fortjenstmedalje.

90 er da ingen alder...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce