85 mio. til omstridt professor


85 mio. til omstridt professor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birgitte Ahring snupper alle pengene fra forskningspulje til udviklingen af 2. generation af biobrændstof

København: Efter hun blev forbigået sidste år, modtog professor Birgitte Ahring i går hele puljen på 85 millioner kroner til at forske i biobrændstoffer af 2. generation under virksomheden BioGasol.

Det er Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), der støtter to projekter, der tilsammen omfatter både forskning, udvikling og demonstration af ny teknologi til produktion af 2. generations bioætanol til transport.

BioGasols demonstrationsprojekt BornBioFuel på Bornholm får godt 78 millioner kroner, mens et relateret forskningsprojekt under Aalborg Universitet modtager knap syv millioner kroner.

Forbigåelse vakte opsigt

Det vakte opsigt, da Birgitte Ahring sidste år blev forbigået, da pengene fra EUDP-puljen skulle deles ud, for hovedparten af pengene gik til det statslige energiselskab Dong.

Det fik Birgitte Ahring til at kritisere, at EUDP-bestyrelsen modsat udlandet og især USA ikke havde fået øjnene op for, at BioGasol var langt fremme i udviklingen af biobrændstof. Den manglende støtte resulterede i, at BioGasol måtte stille demonstrationsanlægget på Bornholm i bero.

Nu er hun igen klar til at fortsætte sin forskning.

- Vi er meget glade for tildelingen og vil sammen med EUDP arbejde for at få Bornbiofuel op at stå. Vi kigger på, om vi kan få stablet hele projektet på benene efter den situation, der har været på det seneste, og hvor det har holdt hårdt med at skaffe vores del af finansieringen. Nu er den største forhindring i hvert fald fjernet, for at vi kan arbejde med projektet, sige Birgitte Ahring til Ingeniøren.

Birgitte Ahring kom for alvor i fokus for et år siden, da hun blev bortvist som professor ved DTU kort efter, hun havde fået en topstilling på Washington State University i USA.

/ritzau/

85 mio. til omstridt professor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce