80 år: Jørn Beckmann følger stadig mordgåder på sidelinjen


80 år: Jørn Beckmann følger stadig mordgåder på sidelinjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Professor Jørn Halberg Beckmann, København, tidligere Odense, fylder 80 år fredag den 2. marts.

Hvis han ikke var blevet pensioneret for år tilbage, ville Beckmann formentlig have været involveret i den makabre ubådssag og udarbejdet en psykologisk profil på Peter Madsen.

For professor i psykologi Jørn Beckmann kender bedre end de fleste det menneskelige sinds mørke sider.

Fra sin post som chefpsykolog på Odense Universitetshospital var han i en årrække mediernes foretrukne darling, når aktuelle kriminalsager eller menneskelige adfærdsmønstre kaldte på en psykologiske forklaring.

- Men ubådssagen kræver så meget insiderviden, at jeg nøjes med at følge den fra sidelinjen, fortæller Beckmann.

De seneste 10-15 år har musikken fyldt rigtig meget i Jørn Beckmanns pensionisttilværelse. Og det er ikke kun på amatørniveau.

- I 2004 fik jeg sammen med musiker og komponist Søren Hyldgaard indspillet "The Big Picture" med Prag Symfonikerne. I 2012 kom cd'en "Celtic Lands" fra Soho Production Music, hvor jeg står for indledningsnummeret "Emerald Landscape", fortæller han.

Pensionisttilværelsen har også givet tid til at skrive flere bøger. Blandt andet "Psykologien i Perspektiv", "Psykisk sund og stærk" og bogen "Kunsten at elske sig selv", som udkom i 2011 og handler om "at elske lidt mere, lidt bedre og mange flere".

Jørn Beckmann blev cand.psyk. fra Københavns Universitet i 1969, og han var i sine yngre dage psykolog på Rigshospitalets psykiatriske klinik, indtil han i 1978 kom til Odense. En disputats om brystkræft og psyke gav ham den medicinske doktorgrad.

I dag nyder Beckmann en stille og rolig tilværelse sammen med sin kone, som han netop har holdt guldbryllup med. Og ligesom guldbrylluppet fejres den runde fødselsdag med børn, svigerbørn og børnebørn. (Ritzau)

80 år: Jørn Beckmann følger stadig mordgåder på sidelinjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce