75 år

Helge Larsen (Arkivfoto Roland P.)

75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75

Tidligere borgmester i Sydlangelands Kommune, Helge Larsen, Møllebjerggård i Fodslette, fylder lørdag den 31. januar 75 år. Dagen fejres sammen med hustruen Birgit, med hvem Helge Larsen har holdt guldbryllup, og de tre børn, syv børnebørn og et oldebarn samt øvrig familie og venner.

Ingen af børnene har valgt at gå i farens fodspor og drive landbrug, og derfor er jordene til gården solgt fra, men Birgit og Helge Larsen har valgt at blive boende på Møllebjerggård, hvor Birgit er vokset op, og som ægteparret overtog tilbage i 1961. Beliggenheden er også ideel for Helge Larsen, der har kastet sin kærlighed på golfsporten, og den lokale bane ligger kun få kilometer fra hjemmet, så den frekventerer han gerne.

Helge Larsen havde i mange år en jersey-besætning, men i 1984 solgte han dyrene og koncentrerede sig om agerbrug, hvilket var mere foreneligt med hans politiske virke. I 20 år sad han i kommunalbestyrelsen på Sydlangeland, valgt for Venstre, og han var i en periode på fire år borgmester og gennem 12 år var han kulturudvalgsformand.

Helge Larsen har altid engageret sig lokalt, og ud over det politiske arbejde har han siddet i en række bestyrelser bl.a. i FAF, Langelands Elforsyning, Langelands Landøkonomiske Forening og Svendborg Avis A/S, der udgiver Fyns Amts Avis. Helge Larsen kom i avisens bestyrelsen i 1992 og i forretningsudvalget i 1999, hvor han sad, indtil han faldt for aldersgrænsen på 70 år.

70

Det er vanskeligt at sætte etiket på den engelsk-australske feminist og debattør Germaine Greer, der fylder 70 år i dag. For ud over at være verdenskendt for sine feministiske værker, har hun også været skuespiller, journalist, har en doktorgrad i litteratur og har haft flere professorater i både England og USA. Mest kendt er hun dog for sit feministiske forfatterskab, der begyndte i 1969 med »Den kvindelige Eunuk«, som blev startskuddet til 1970?ernes kvindefrigørelse.

Germaine Greer er født i Melbourne, gik på en katolsk nonneskole, før hun videreuddannede sig på universiteterne i Melbourne og Sydney. I Sydney levede hun et for tiden usædvanligt frit seksualliv, som bl.a. førte til en traumatisk voldtægt og flere provokerede aborter, der til hendes store sorg har gjort det umuligt for hende at få børn. I Sydney var hun medlem af den anarkistisk-intellektuelle gruppe The Push og sluttede sig senere til de såkaldte Anderson-libertarianere, som krævede total seksuel frihed.

Germaine Greer fik glæde af sine kunstneriske evner, da hun i 1964 begyndte at studere ved Cambridge Universitet i England. Hun sang i kor, slog sit navn fast som skuespiller og læste lord Byron.Fem år senere fulgte kampskriftet »Den kvindelige Eunuk«. Bogen placerede hende som en af det 20. århundreds mest betydningsfulde feministiske stemmer. Senere fulgte bl.a. »Forandring«, »Kvinden - et helt menneske« og »Shakespeares Hustru« - en biografi om den ukendte Anne Hathaway, der som 26-årig og gravid blev gift med den kun 18-årige William Shakespeare. I dag bor hun i Essex, hvor hun driver økologisk landbrug, hvis hun ikke lige underviser på universitetet i Warwick, holder foredrag, rejser, deltager i tv-debatter eller deltager i antikrigsmøder.

50

Lørdag den 31. januar fylder Per Henriksen 50 år.

Efter 10 års skolegang gik han i lære som tømrer. Da læretiden i 1979 var overstået, arbejdede han nogle år som tømrer. I 1986 gik han til vinduespolererfaget, hvor han har pudset vinduer indtil for tre måneder siden, hvor gigten sagte stop.

Fritiden er hjemlig hygge med familien, og foruden det er han formand for Sydfyns TV-klub, hvor han tegner forsikringer og sidder som næstformand i Fyns TV Forsikring.

Dagen fejres med åbent hus for familie, naboer og venner fra kl. 10-13 på Åbyskovtoften10, Åbyskov.

75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce