75 år: Et liv med Grundfos

Tirsdag den 27. Februar. Niels Due Jensen (Grundfos-ejer) har inviteret til et fødselsdagsportræt på Ormstrup i forbindelse med at han fylder 75 år. Foto: Morten Pedersen.

75 år: Et liv med Grundfos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Due Jensen er født ind i pumpefabrikken Grundfos. Han var i en lang årrække administrerende direktør, derefter formand for Grundfos-bestyrelsen og senest formand for den familiefond, der kontrollerer familiekoncernen.

8. marts fylder Due Jensen 75 år, og han benytter lejligheden til at afgive formandsposten for Poul Due Jensens Fond.

Niels Due var to år, da hans far, Poul Due Jensen, startede virksomheden i familiens kælder i Østergade i Bjerringbro.

Han blev selv uddannet maskinarbejder og maskiningeniør, og i 1974 fik han sin første direktørtitel i familievirksomheden.

I 1977 døde Poul Due Jensen, og helt frem til 2003 sad Niels Due på posten som øverste chef for den stærkt ekspanderende pumpekoncern.

Med sin store tekniske indsigt igangsatte Niels Due Jensen en række initiativer med stor betydning for Bjerringbro-virksomheden som en af de helt store spillere på det globale pumpemarked.

Han var en af de første til at se mulighederne på det kinesiske marked.

Grundfos-koncernen beskæftiger i dag 18.500 medarbejdere over hele verden.

Da han i 2003 forlod posten som øverste koncernchef, blev han en meget aktiv formand for koncernbestyrelsen.

Nogle mente lidt for aktiv og deltagende, og det var medvirkende til et brud med vennen og erhvervsmanden Lars Kolind, der var hentet ind i koncernen for blandt andet at arbejde med strategi og generationsskifte.

I 2011 forlod Niels Due posten som formand for Grundfos Holding og blev i stedet formand for Poul Due Jensens Fond, der er hovedaktionær i Grundfos.

Biografien "Arvtageren" af Berlingske-journalist Birgitte Erhardtsen beskrev samme år et hidtil ukendt opgør mellem Niels Due Jensen på den ene side og Lars Kolind og Niels Due Jensens to søstre og andre bestyrelsesmedlemmer på den anden side. Ifølge bogen blev Niels Due reelt presset bort fra formandsposten, som blev overtaget af Lars Kolind, der hidtil havde været formand for familiefonden. Men Niels Due kæmpede for familiens indflydelse, og Lars Kolind måtte forlade Grundfos-koncernen. Dette kapitel har Niels Due ikke efterfølgende ønsket at bruge mange ord på. Niels Due siger i forbindelse med fødselsdagen, at han er tryg ved at give stafetten videre. Men han siger samtidig, at han stadig vil kigge forbi for lige at sikre sig, at alt er, som det skal være. Og stifter-familien er fortsat repræsenteret i Grundfos. Siden 2014 har Niels og Minna Due Jensens søn, Poul, været en del af koncernledelsen. /ritzau/

75 år: Et liv med Grundfos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce