60-årig holder gryden i kog


60-årig holder gryden i kog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Kokken fra Hotel Svendborg« kaldes souschef Jørgen Nielsen i folkemunde

SVENDBORG: Måske!

Ja, måske var det nok barndommens varme indtryk af farmorens job som kogekone, der var medvirkende årsag til, at Jørgen Nielsen lige fra barnsben havde den drøm at blive kok.

Og han blev det.

Som 15-årig startede han i kokkelære, og allerede som 24-årig var han køkkenchef!

Siden hen kørte han ? undskyld udtrykket, men han har bl.a. arbejdet på DSB-restauranter ? over på et »sidespor« og har bl.a. drevet udskænkningssteder i Svendborg (Sixpence og John Bull), men i 1996 kom han tilbage på »hovedsporet« og blev i en to-årig periode (1996-98) køkkenchef på Hotel Skudehavn i Rudkøbing, inden en telefonopringning fra den legendariske køkkenchef på Hotel Svendborg, Gerner Dall, bragte ham til sundbyens store hotel, hvor han i dag er souschef og med til at holde gryderne i kog.

Nærmest som chili

Samarbejdet med den nu forhenværende køkkenchef Gerner Dall snakker han varmt om:

- Et pragtfuldt menneske. Han har lært mig meget!

Siger Jørgen Nielsen, der nåh ja, bliver 60 år i morgen torsdag.

Nu ønsker alle at leve længe, men ingen ønsker at blive gammel.

Sådan har Jørgen Nielsen det også. Først for 14 dage siden begyndte han for alvor at tænke over, hvordan det runde hjørne skulle markeres, men ellers, så er det dagligdagens opgaver, der optager ham ? og det må det godt blive ved med at være nogen tid endnu.

- Jeg er på en kanon arbejdsplads, siger Jørgen Nielsen, der i folkemunde er kendt som »kokken på Hotel Svendborg«.

Jørgen Nielsen er som krydderiet chili. Af statur lille, men jo mindre, desto stærkere!

Han taler ikke om sit erhverv som tv-kokkenes nærmest opblæste måde at præsentere de kulinariske nydelser på ? næh, det er håndværket og råvarerne, der tæller, og så skal hovedingrediensen træde i karakter ? og så ikke så meget snak.

Sidstnævnte sætning har så mangen en ansat i hotellets køkken hørt ham sige. »Så, ikke al den snak. Nu skal der arbejdes. Så kan vi hygge os bagefter«.

Vise Vers Huset

Jørgen Nielsen er født i Roskilde. Som 15-årig kom han i lære på Hotel Risø i Roskilde. I 1968 var han udlært og kom derefter i Tivoli på Vise Vers Huset, hvor der om vinteren også var åbent for selskaber. Han var der i tre hele sæsoner ? det var dengang sangeren Eddie Skoller kom frem og med sangforfatteren Thøger Olesen som leder. Værnepligten blev klaret i søværnet, og derefter kom han på Dragør Færgegård, hvorefter han som 24-årig fik jobbet som køkkenchef på Dragør Strandhotel. I 1977 indtog han køkkenet på Hotel Windsor i Odense hos den legendariske Bent Andresen, i 1980 drev han DSB-restauranten i Sønderborg og var derefter fire et halvt år på DSB-restauranten i Svendborg. I 1984 tog han springet fra banegården til udskænkningsstedet John Bull lige overfor. Sammen med sin daværende hustru kørte han også Sixpence cirka et års tid, og i 1989 stoppede han på John Bull, og parret drev indtil 1994 Sixpence. Derefter kom Jørgen Nielsen i en kort periode på Restaurant Borgen i Svendborg, inden han lagde til kaj på Hotel Skudehavn i Rudkøbing, og som tidligere omtalt, startede han på Hotel Svendborg i 1998 - 1. juni er det 11 år siden.

Jørgen Nielsen har stadig så meget fart på i køkkenregionerne, at han ikke har haft tid til en egentlig hobby. Hans gode ven, Flemming Pedersen (tidligere John Bull), har dog foreslået ham at skifte køkkenregionerne ud med 18 huller ? når den tid kommer, og Jørgen Nielsen har da også forsøgt sig med at svinge golfkøllen.

Trods megen aktivitet på hotellet, så er der to væsentlige »ting«, han må pleje. »Tipsklubben«, hvor gæve mænd over en 20-årig periode er mødtes for i starten »kun« at tippe, men senere udviklede det sig til en madklub ? og ikke at forglemme tredje halvleg, der tidligere fandt sted på »Torvet«, men nu er henlagt til Tingvalla.

Sport frem for dans

Livsnyderen Jørgen Nielsen har nemlig også en anden passion: Fodbold! Interessant nok, da han som ganske lille kun kort tid spillede i Roskilde Boldklub. Til gengæld scorede han succes i Roskilde Håndboldklub, da han var med til at vinde sjællandsmesterskabet.

Hver gang Svendborg spiller på hjemmebane, er Jørgen Nielsen at finde bl.a. sammen med Tipsklubbens øvrige medlemmer på tilskuerpladserne på Svendborg Stadion.

Det var hans morfar, der tilskyndede Jørgen Nielsen til at dyrke sport. »Knægten skal ikke gå til dans« (hvilket ellers var moden dengang). Morfaderen var boksedommer, mens Jørgen Nielsens far fløjtede på fodboldens grønne plæner. Så også morfar og faderen har ? som farmoren ? været med til at påvirke »knægten«, og dermed give Jørgen Nielsen livsoplevelser.

Hans største?

- Det er mine to børn, Daniel og Camilla, kommer det prompte fra hotelkokken.

60-årig holder gryden i kog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce