60-årig er sprunget ud i nyt liv

Ann-Mari Max Hansen blev i 2006 færdig som eksam. psykoterapeut og arbejder for virksomheder med uddannelse i personligt og organisatorisk lederskab.Polfoto

60-årig er sprunget ud i nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespilleren Ann-Mari Max Hansen kørte træt som skuespiller og vovede en helt anden udfordring

København: Ann-Mari Max Hansen var i mange år en central figur i dansk teater med store roller i både klassisk og moderne dramatik, på film og i musicals.

Men når hun i morgen fylder 60 år, er det med skuespillet lagt bag sig siden århundredskiftet til fordel for et helt nyt liv som terapeut. i 2006 blev hun færdig som eksam. psykoterapeut og arbejder for virksomheder med uddannelse i personligt og organisatorisk lederskab.

Hun har ikke et øjeblik fortrudt den store omvæltning:

- Jeg har stået på scenen i næsten 40 år - begyndte som barn, kun 12 år gammel. Jeg har fået min lyst styret. Og været forkælet. Store roller. Ønskeroller. Jeg havde ikke noget til gode. Noget måtte ske. Selv efter ferier mærkede jeg, at det at stå på scenen hver aften blev som at være i et fængsel, udtalte Ann-Mari Max Hansen i et interview for et par år siden.

Som datter af skuespilleren Max Hansen og fru Britta Max Hansen begyndte hun allerede som barneskuespiller i 1960 som den døve og blinde Helen Keller i »Miraklet« på Helsingborg Teater. Tre år senere sås hun som Anne Frank i »Anne Franks dagbog« på Axel Illum-turnéen og i 1968 optrådte hun nøgen i musicalen »Hair« på Gladsaxe Teater.

Hendes talent kom senere til udfoldelse i musicals som »Godspell«, »Cabaret«, »Over the Rainbow«, »Cyrano de Bergerac« og »Les Misérables«. I tre år i 1970?erne var hun ansat på Det Kgl. Teater, men valgte hurtigt free lance-tilværelsen med engagementer på en stribe teatre og revyer herhjemme.

Ann-Mari Max Hansen filmdebuterede i »Den gale Dansker« fra 1969, men huskes nok især for sine roller i Knud Leif Thomsens »Løgneren« og som den gravide Marie i Dea Trier Mørchs »Vinterbørn« fra 1978.

Blandt hædersbevisningerne er Henkel Prisen, Tagea Brandt Rejselegat og Poul Reumerts Legat.

Ann-Mari Max Hansen levede en kort årrække i 1970?erne sammen med skuespilleren Tommy Kenter, med hvem hun har en datter. Senere dannede hun par med filminstruktøren Claus Ploug.

Helt har hun dog ikke droppet scenen. De senere år har hun stået for instruktionen af Miljøministeriets årlige personalerevy./ritzau/

60-årig er sprunget ud i nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce