60 år: Mesterforfatter husker Odense Teater med glæde

Forfatter- og ægteparret Mai Brostrøm og Peter Thorsboe. Scanpix

60 år: Mesterforfatter husker Odense Teater med glæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag den 17. februar fylder manuskriptforfatter Mai Brostrøm, tidligere Odense, 60 år.

Som barn fortalte hun mange røverhistorier og bildte vennerne både fantastiske og forfærdelige historier ind.

Som voksen har hun gjort en karriere ud af sine historiefortællinger, der har vundet internationale priser. For tv-serierne "Rejseholdet", "Ørnen" og "Livvagterne" har Mai Brostrøm sammen med partneren Peter Thorsboe modtaget tre Emmy'er, der er tv-branchens svar på en Oscar.

Da hun boede i København, arbejdede hun som bl.a. lystekniker, instruktørassistent og scenearbejder, inden hun blev optaget på elevskolen ved Odense Teater i 1983. Her fik hun en god og grundig uddannelse som skuespiller sammen med bl.a. Charlotte Trier og Peter Milling.

Da Mai Brostrøm i 1986 var færdig på skolen, blev hun engageret på teatret, og de fynske teatergængere havde glæde af hende de følgende fire sæsoner.

Blandt de opgaver på Odense Teater, som hun i dag husker tilbage på med særlig glæde, er hendes rolle som den unge i mand i "Stormen" og forestillingen "Lulu". Begge stykker var lavet af den engelske instruktør Pip Simons og blev sat op på Sukkerkogeriet.Mai Brostrøm forlod Fyn og Odense Teater i 1990 for de følgende fire år at være freelance.

Hun opnåede selv erfaring ved at stå foran kameraerne som skuespiller i tv-serierne "Én gang strømer" og "Rejseholdet". Og frem til 1990 var Mai Brostrøm en del af Odense Teaters ensemble.

De fornemme hæderspriser er ikke kommet uden hårdt arbejde. Men på trods af at Mai Brostrøm nogle gange knap kommer uden for en dør i flere uger, har hun hverken planer eller ønsker om at skære ned i arbejdsmængden.

Når hun skriver, føler hun sig fri. Fri til at fordybe sig i de historier og mennesker, der inspirerer hende og bringer fortællingerne videre.

- Jeg kan få lov at kigge på verden og fortolke den. Jeg kan fortælle historier og beskrive menneskeskæbner, siger hun.

For tiden fordyber hun sig i tredje sæson af den svenske serie "Modus". Da den er i opstartsfasen, har travlheden endnu ikke sat ind for alvor, og Mai Brostrøm har stadig tid til at holde fri.

Den fritid bruger hun helst på at kaste sig ud i flere kulturelle oplevelser, hvad enten det er musik, film, tv, teater eller kunst.

- Kulturen er det, jeg trækker vejret igennem. Jeg elsker at opleve kultur på alle leder og kanter, fordi det er en måde at forstå vores tid på. Der sker noget i min krop. Det udløser noget godt, noget tankevækkende, siger Mai Brostrøm.

Det er blandt andet de mange kulturelle indtryk, der bliver til manuskripter, efter at de i årevis har ligget og ulmet bagest i hovedet.

Og derfor har hun mange idéer og småprojekter liggende, der bare venter på at blive skrevet, siger hun.

Mai Brostrøm er gift med manuskriptforfatter Peter Thorsboe, som hun også skriver "Modus" sammen med. Hun har fire børn, hvoraf de tre er flyttet hjemmefra. (Bo/Ritzau)

60 år: Mesterforfatter husker Odense Teater med glæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce