50-årige Nicole Kidman kan det hele

Nicole Kidman fylder 50. Foto: Mario Anzuoni

50-årige Nicole Kidman kan det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicole Kidman kan fejre sin 50-års fødselsdag tirsdag den 20. juni på karrierens top som en af Hollywoods mest velanskrevne og meget benyttede stjerner.

Et sjældent privilegium for modne kvindelige skuespillere i en ellers ungdomshalsende filmverden.

På den netop overståede Cannes Festival var den høje, rødhårede australske skuespiller igen den ubestridte dronning. Denne gang i hele tre festivalfilm og en mini-tv-serie. Og så lige oveni kæmpesucces med HBO-serien "Big Little Lies", som hun også producerede.

Den store flid skyldes, at film trods en mere end 30 år lang karriere stadig er hendes store passion, forklarede hun på den sydfranske Croisette.

Som bare 22-årig, grøn skuespiller hjalp det gevaldigt på opmærksomheden, da hun under optagelserne til filmen "Days of Thunder" faldt med et tordenbrag for og hurtigt blev gift med den amerikanske hjerteknuser Tom Cruise, som allerede var en stor stjerne.

De medvirkede i flere film sammen. Blandt andet den med stor spænding imødesete Stanley Kubrick-film "Eyes Wide Shot".

Men reelt tog hendes karriere for alvor fart, da det 10 år gamle ægteskab gik i opløsning i 2001. Nicole Kidman har undervejs på alle kvalitetsparametre for længst overhalet action- og eksmanden Cruise.

Mens han blev en stadigt større stjerne i sekten Scientologi, foldede Nicole Kidmans filmkarriere sig ud og har blomstret i mange retninger uden angst for sporskifter eller smalle kunstfilm.

Hun vandt således i 2001 en Golden Globe og fik en Oscar-nominering for sin rolle i Baz Luhrmanns stort anlagte filmmusical "Moulin Rouge!".

Men vandt så året efter sin første Oscar - og en stribe andre priser - for sit formidable portræt af Virginia Woolf i "The Hours". "Rabbit Hole" er sammen med Lars von Triers "Dogville" andre eksempler på Kidman-film uden for mainstreamgenren. Hun har også spillet komedier som "Stepford Wives".

Hun har siden 2006 været gift med countrysangeren Keith Urban, som hun bor sammen med i Nashville og har to små døtre med. (ritzau)

50-årige Nicole Kidman kan det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce