50 år med kendte møbler


50 år med kendte møbler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MØBEL-SUCCES: Erik Jørgensen Møbelfabrik i Svendborg eksporterer til det meste af verden og markerede sin 50-års-dag i går
Lensgreve Preben Ahlefeldt fra Tranekær på Langeland bad om ordet, da Erik Jørgensen Møbelfabrik i Tved ved Svendborg i går markerede, at virksomheden har eksisteret i 50 år.

Preben Ahlefeldt deltog i receptionen som repræsentant for Dansk Møbelindustri, som han er formand for, og hans ord var møntet på brødrene Niels og Ole Jørgensen.

- Blandt foreningens medlemmer er holdningen, at I på forbilledlig måde har viderebragt jeres fars livsværk. Det vækker beundring i hele branchen, sagde Preben Ahlefeldt.

Også virksomhedens bestyrelsesformand, Svendborg-advokaten Henrik Horn Andersen, roste skaberen af virksomheden og de to brødre, som siden deres fars død i 1998 har ledet virksomheden, der har 60 ansatte.

- Erik Jørgensen Møbelfabrik er fortsat blandt de forreste, der præger markedet. Det er en blanding af produktion og kultur. Erik Jørgensen skabte med sine mangeartede talenter et fornemt livsværk, og I forvalter på fornem vis arven efter jeres far, sagde Henrik Horn Andersen.

Ansat siden 1959

Receptionen blev holdt i selskabslokalerne på Nannasvej midt i Svendborg, og medvirkende var, at det var i netop denne bygning, at de første møbler blev produceret i 1954. Blandt gæsterne var møbelpolstrer Kurt Lærkegaard Larsen, Rantzausminde.

- Jeg har været ansat siden 1959. Da havde virksomheden eksisteret i fire-fem år, og jeg hjælper stadig til fra tid og anden, når der er sygdom for eksempel, fortalte 68-årige Kurt Lærkegaard Larsen, mens han og andre nød maden fra den italiensk-inspirerede buffet, som firmaet Den Private havde skabt i det tidligere møbelværksted.

En god arbejdsplads

Også syerske Birgit Søgaard var blandt gæsterne. Hun var til stede i egenskab af tillidsrepræsentant for klippe- og systuen.

- Og du må gerne skrive, at det er en virkelig god arbejdsplads. Vi har hver især meget frie hænder til selv at tilrettelægge arbejdet, og alle ansatte med påhæng er inviteret til jubilæumsfest her i Den Private fredag den 27. august, fortalte Birgit Søgaard, der har været ansat i 10 år.

Håndværkerens sønner

Erik Jørgensen var udlært møbelpolstrer og saddelmager, men ingen af de to brødre, som har overtaget ledelsen, er håndværkere.

51-årige Niels Jørgensen har læst litteraturhistorie på universitetet i Odense, og 43-årige Ole Jørgensen er handelsuddannet dels i virksomheden og dels i USA. En tredje bror, Jens Jørgensen, er folkeskolelærer på Bornholm.

Omsætningen oplyser firmaet ikke, men ifølge Niels Jørgensen er den i fortsat positiv udvikling.

- Og specielt det danske marked har været meget positivt i år. Vi regner med at øge omsætningen med fem til 10 procent i år, nævnte han.

Virksomhedens eksport udgør årligt 24 millioner kroner, og eksporten sker til 10 hovedmarkeder. Det er især til Skandinavien, Tyskland, Holland, USA og Japan.

- Herhjemme skal vi levere til den ny operabygning i København, og vi har også en ordre til moderniseringen af Museum of Modern Art i New York, fortalte Niels Jørgensen, mens Niels Vølund fra Nr. Aaby spillede på keyboard i teltet, hvor jubilæumsbogen var lagt frem som en gave til receptionsdeltagerne.

Fabrikken har leveret møbler til EU-topmødet i København 2202, Hilton Hotel i Kastrup Danske Banks finanscentre, Telenords hovedsæde, Statens Museum for Kunst i København, Kommunernes Landsforening og B&O's butikker i hele verden.

Blandt de mest kendte møbler fra Erik Jørgensen Møbelfabrik er Oxchair af Hans J. Wegner, Corona af Poul M. Volther, EJ 220 af Erik Jørgensen samt Partner af Johannes Foersom og Peter Hiort-Lorenzen.

50 år med kendte møbler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce