40 år: Den farligste VM-spiller laver stadig mål

Ishockeyspiller Kim Staal fylder 40 år lørdag den 10 marts 2018. (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Scanpix 2018)

40 år: Den farligste VM-spiller laver stadig mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I elitesport er 40 år en høj alder, men ishockeyspilleren Kim Staal, der fylder lørdag den 10. marts, er stadig aktiv for Herlev i den bedste danske række.

Tiden på isen kører dog på de sidste dampe, erkender Staal.

Kontrakten med Herlev udløber efter denne sæson, og det er endnu ikke besluttet, om den bliver forlænget.

Uanset hvad kan Staal dog se tilbage på en karriere, der gjorde ham til en af de mest målfarlige spillere i dansk ishockeyhistorie.

Det er snart tre år, siden landsholdskarrieren sluttede ved VM i Tjekkiet, men hans i alt 20 scoringer ved A-VM er ikke blevet overgået og bliver det formentlig ikke foreløbig.

Den veludviklede målnæse blev i de unge år udviklet i barndomsklubben Herlev, inden han efter 9. klasse skiftede til svensk ishockey, hvor han fik en lang og flot karriere.

Talentet var stort nok til, at han i 1996 blev draftet af NHL-klubben Montreal Canadiens.

Dengang var den stærke nordamerikanske liga ubetrådt land for danske spillere, og Staal forfulgte først sent i karrieren drømmen om en karriere på den anden side af Atlanten.

Det blev til en enkelt sæson hos Milwaukee Admirals i udviklingsligaen AHL, men NHL-debuten kom aldrig, og i stedet rejste han tilbage til Europa og fortsatte, hvor han slap.

Han vandt tre sølvmedaljer med MoDo, Linköping og HV71 i den svenske eliteserie og fik ikke mindst en glorværdig tid på det danske landshold, hvor han spillede mere end 200 kampe.

Staal var med til at spille Danmark op i A-gruppen, og med to mål og to oplæg var han manden i centrum, da holdet fik en eventyrlig debut i det fine selskab med en 5-2-sejr over USA.

Sent i karrieren fik han to sæsoner i japansk ishockey, inden han i sommeren 2016 vendte tilbage til Herlev, hvor det hele startede. (Ritzau)

40 år: Den farligste VM-spiller laver stadig mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce