3F's formand tror på fællesskabets kraft

Forbundsformand (3F) Per Christensen fylder 60 år fredag d. 16. juni 2017. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017

3F's formand tror på fællesskabets kraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allerede i en tidlig alder lærte 3F-formand Per Christensen, der kan fejre sin 60-års fødselsdag fredag den 16. juni, at "hvis man vil have indflydelse, skal man tage indflydelse".

Ordene stod i Kristeligt Dagblad i februar oven på et opsigtsvækkende fællesinterview sammen med formændene for Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Siddende side om side med fagforbundsformanden begravede Folketingets to største partier regeringens planer om at hæve pensionsalderen yderligere.

Senest er 3F-formanden blevet udnævnt til medlem af regeringens Disruptionråd, hvor han skal være med til at give et bud på fremtidens Danmark.

Der er altså ikke meget tvivl om, at Per Christensen har taget - og opnået - indflydelse.

Han er født i en toværelses baggårdslejlighed i Aalborg og uddannede sig som ung til tømrer.

Inden han i 2013 blev udpeget som formand for 290.000 fagforeningsmedlemmer fra blandt andet industri-, bygge- og transportsektoren, var han forbundssekretær i 3F.

Det var fagforeningens kamp for at få erstatning til ansatte, som var blevet syge af at arbejde med giftigt asbeststøv på Dansk Eternit Fabrik i Aalborg, der for alvor fik Per Christensens øjne op for fagforeningsarbejdet.

Dengang - i 1980'erne - var han næstformand for Cementarbejdernes Fagforening i Aalborg og oplevede, hvad fællesskabet kan udrette.

- Folk døde i massevis. Jeg kendte mange af dem og kom rigtig tæt på dem og deres familier under arbejdet med deres erstatningssager, fortalte han mediet Arbejderen i 2013.

- Den enkelte asbestramte kunne ikke have gjort noget, og det kunne Aalborg-afdelingen for så vidt heller ikke.  Fordi SiD (Specialarbejderforbundet, der blev en del af 3F, red.) på forbundsplan besluttede, at de her mennesker skulle have hjælp og retfærdighed, så lykkedes det, tilføjede Per Christensen.

Formanden fejrer sin fødselsdag med at arbejde på Folkemødet på Bornholm. Fødselsdagsreceptionen er udskudt til efter sommerferien og holdes i 3Fs forbundshus den 18. august om formiddagen. (ritzau)

3F's formand tror på fællesskabets kraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce