30 år med teater i børnehøjde

Skuespillerne Morten Roed, Anne Katrine Andersen, Ole Olsen, Erling Hjernø og Thomas Jensen (uden for billedet) underholdt de indbudte gæster ved Teatret Skægspires 30 års jubilæum i går.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

30 år med teater i børnehøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I går holdt Teatret Skægspire 30 års fødselsdag. Det blev fejret med håbet om at kunne fortsætte mange år endnu

Odense: Det hele startede i november 1979 i Teater Ask og Emblas lokaler i Vintapperstræde. Siden har Teatret Skægspire holdt til forskellige steder i Odense, inden de i 1997 flyttede ind i lokalerne på Filosofgangen 19.

I 30 år har Skægspire underholdt børn fra nær og fjern, og det fejrede de i går med en fødselsdags-forstilling i Teaterhuset.

Foyeren var pyntet op til fest. Kager, frugt og boblevand - både med og uden alkohol - var stillet frem til de indbudte gæster.

Men først bød fødselsdagsbarnet på forestillingen "Det mest forbavsende vidunder".

Den største satsning i teatrets historie.

Skuespiller Ole Olsen, som har skrevet manuskriptet og spiller rollen som sultanen i stykket, har været med lige fra begyndelsen.

- Vi statede, fordi vi gerne ville lave mindre forstillinger, som var tæt på børnene, og som var lavet på deres præmisser. Det er skønt at lave teater for børn. Man får kontant afregning lige med det samme, og man ved nøjagtigt, hvornår de keder sig, og hvornår de synes, det er spændende, sagde han efter en vellykket forestilling.

Karin Kaad har også været med siden dengang gruppen havde kontor i bofællesskabet i Søndergade.

I dag er hun daglig tovholder, og hun håber, at Teatret Skægspire kan forsætte mange år endnu med at lave forestillinger for børn:

- Det er stadig sjovt at få lov til at fortælle nogle gode historier og gøre en forskel. Men det er da blevet lidt sværere rent økonomisk. Vi kan også mærke at skolerne har færre midler til at komme ind og se forestillingerne. Og det er synd, for det er vigtigt, at børn bliver præsenteret for den levenede kunst.

Peter Sommerlund, som tidligere har været teaterchef på Teaterhuset, mener også, at det er vigtigt, at et teater som Skægspire får lov til at fortsætte.

Han var tilstede med sin hustru Bonnie og deres to børn Pelle og Rosa. Familien har efterhånden set mange teaterstykker sammen.

- Det er vigtigt, at kulturen kommer ind fra barnsben, og at børnene har et alternativ til fjernsyn og computer. Vores børn har fået meget ud af at gå i teateret og har glædet sig til forstillingen i dag, sagde Peter Sommerlund under receptionen.

30 år med teater i børnehøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce