128 elever vinder 225.000

Eleverne i 2. A på Odense Tekniske Gymnasium jubler over førstepræmien på 100.000 kroner.

128 elever vinder 225.000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONKURRENCE: Ingeniørhøjskolen har præmieret fem gymnasieklasser for mange gode bud på fremtidens ingeniør

128 gymnasieelever fordelt på fem klasser kunne i går gå fra Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum 225.000 kroner rigere. Det var penge, de havde vundet i en projektkonkurrence, som var udskrevet for 2. g'ere på Fyn og i Trekantområdet i forbindelse med skolens 100 års fødselsdag i november.

- Vi har brug for at kende jeres tanker, holdninger og fordomme, så vi kan udvikle vores uddannelser og gøre dem bedre. Og så vi kan skabe rammerne for et godt studiemiljø på Ingeniørhøjskolen, hed det i oplægget til konkurrencen, som havde fået titlen "Ingeniøren i samfundet - nu og i år 2020".

Gymnasieeleverne skulle blandt andet besvare spørgsmålene: Hvordan er ingeniører? Hvad tror I, ingeniørens rolle vil være i fremtidens samfund? Hvad synes I om uddannelsen og de arbejdsopgaver, ingeniører arbejder med. Hvad er det for nogle mennesker, der efter jeres mening vælger at blive ingeniører? Og hvordan opfatter I dem?

Opgaven kunne løses som en traditionel rapport, et foredrag, en power-point-præsentation, en video eller noget helt andet.

De vindende klasser var inviteret med til præmieoverrækkelsen i går, men de vidste ikke, om de havde vundet guld, sølv eller bronze.
De to studerende Morten Hansen og Niels Langkjær underholdt de mange vindende gymnasieelever med et kemishow.
De to studerende Morten Hansen og Niels Langkjær underholdt de mange vindende gymnasieelever med et kemishow.

Vinderjubel

Stor var jublen derfor blandt de 24 elever i 2. A på Odense Tekniske Gymnasium, da medlem af dommerkomitéen, direktør Ivan Sørensen fra Undervisningsministeriet, kunne offentliggøre, at det var dem, som havde vundet førstepræmien på 100.000 kroner for en cd-rom og en skriftlig rapport.

- Jeres rapport giver en fin beskrivelse af problemet med fordomme om ingeniører. I er gået grundigt til værks og kommer meget flot igennem jeres analyse af ingeniøruddannelsen og ingeniøren i dag. Jeres to fremtidsvisioner er meget spændende og gennemtænkte. Det er et flot stykke arbejde, som er tankevækkende læsning. Filmen er teknisk helt i top - I kan virkelig noget der. Der er ikke så meget indhold, men den er et flot supplement til jeres indholdsmæssigt tungere skriftlige rapport, lød begrundelsen for vindervalget.

To gange Mulerne

De glade vindere fortalte bagefter, at de har arbejdet på projektet i 10 uger. De ved endnu ikke, hvad de vil bruge pengene til, men en studietur til udlandet er en mulighed.

Andenpræmien på 50.000 kroner gik til 2. Z på Odense Katedralskole, som havde lavet en hjemmeside på en cd-rom.

- I har lavet en meget flot og gennemarbejdet hjemmeside, og I kommer langt omkring med meget selvstændigt arbejde inden for mange fagområder. Det er tydeligt, at I alle har været meget engagerede, var en del af begrundelsen.

Der var tre tredjepræmier på hver 25.000 kroner, som gik til 2. Y på Vestfyns Gymnasium for en hjemmeside på cd-rom, 2. Z på Mulernes Legatskole for en cd-rom, power point, brochure og drejebog samt 2. acd SA , ligeledes Mulernes Legatskole, for en hjemmeside (www.lektiecafe.com/engineer/

18 besvarelser

18 klasser havde afleveret besvarelser, og dommerkomitéen bestod foruden Ivan Sørensen af ingeniør og iværksætter Jakob Skovgaard og rektor for Ingeniørhøjskolen Henning Andersen.

- Vi moderniserer og justerer løbende vores uddannelsestilbud, og derfor er det utroligt spændende at se, at eleverne i deres besvarelser erkender sammenhængene mellem de traditionelle værdier, vi står for, og de fremtidssikrede kompetencer, vi udstyrer de kommende ingeniører med, kommenterer Henning Andersen konkurrencen, som er en af en række arrangementer op til 100 års jubilæet.

Tidligere undervisningsminister Ulla Tørnæs havde oprindeligt sagt ja til at deltage, og hendes afløser Bertel Haarder ville også meget gerne være kommet, men han var forhindret.

128 elever vinder 225.000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce