101-årig efterlader en mio. til fugle


101-årig efterlader en mio. til fugle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usædvanligt livsforløb rundet af med stor pengegave til fugle

København: Liselotte Selbiger var et af de ældste medlemmer af Dansk Ornitologisk Forening (DOF), da hun for et års tid siden døde, 101 år gammel.

Hun efterlader foreningen en arv på omkring en million kroner, og det kommer nu fuglene i Sølsted Mose i Sønderjylland og reservatet Hyllekrog-Saksfjed på Lolland til gode, oplyser DOF?s direktør, Jan Ejlsted. Fru Selbiger brændte især for de små fugle, der bragte hende tilbage til barndommens land med deres vimse bevægelser og smukke sang. På de to lokaliteter kan man bl.a. finde tinksmed, lille lappedykker, fyrremejse og pungmejse, krikand, dobbeltbekkasin, rødrygget tornskade, nattergal og bynkefugl.

I orkester med Einstein

Liselotte Selbiger blev født i Berlin i 1906 som barn af jødiske forældre, fik en uddannelse som musikpædagog og spillede cembalo i et ungdomssymfoniorkester med den unge bratschist - og senere atomfysiker - Albert Einstein. I 1935 fratog nazisterne hende retten til at arbejde, og Liselotte Selbiger flygtede med sin mand til Danmark - hvorfra hun i 1943 måtte flygte videre til Sverige.

Efter krigen kom hun tilbage til Danmark og foldede for alvor sin karriere ud som musikskribent, foredragsholder og musiker, der blev flittigt benyttet af Danmarks Radio. I 2005 blev hendes indspilninger fra 1950?erne af bl.a. Bach genudgivet på cd og fik fine anmeldelser. På det tidspunkt var Liselotte Selbiger 99 år gammel.

Fristeder til fugle

I sit testamente ønskede hun ifølge bladet Fugle og Natur, at »midlerne skal anvendes til oprettelse og pleje af reservater til fuglebeskyttelse«. Dansk Ornitologisk Forening giver derfor arven videre til Fugleværnsfonden, som har til formål at skabe fristeder til Danmarks fugle og råder over 18 reservater. Og fonden har netop planer om naturgenopretning i Sølsted Mose og Hyllekrog-Saksfjed./ritzau/

101-årig efterlader en mio. til fugle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce