- Jeg skylder Polle meget

Polle fra Snave blev begravet lørdag. På billedet ses "Giraffens" indehaver Gitte Danielsen og Torben Ammitzbøll, bedemand i dagens anledning.
Foto: MORTEN MELHEDE

- Jeg skylder Polle meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BEGRAVELSE: Polle fra Snave er taget af skærmen, og lørdag sagde ejeren af hans stamværtshus "Giraffen" farvel med manér

HAARBY/SNAVE: Han har fået sin sidste morgen-sheriffstjerne, og han har sagt mobilos til hele den danske befolkning for sidste gang.

Ikonet "Polle fra Snave" er taget af skærmen, og dermed har en af de ubetinget største reklamesucceser nogensinde fået sin slutning. Som en symbolsk gestus blev en papfigur af ham begravet ved hans stamværtshus Giraffen i Haarby lørdag.

Skørt? Måske, men for det beskedne lille værtshus, hvor Polle hang ud med Heino i reklamerne, har den nakkebehårede vestfynbo haft en ganske særlig betydning. På rekordtid gjorde han stedet til en landskendt turistattraktion og placerede Vestfyn på de fleste danskeres verdenskort.

De ville se Giraffen

- Han kom på skærmen første gang i uge otte 2001. Fire uger senere havde vi 70-100 turister fra hele landet inde på Giraffen hver dag i weekenderne og i ferierne. Da vidste vi, at intet ville blive som før, erindrer Gitte Danielsen, indehaver af Giraffen.

Siden da er folk fra hele kongeriget valfartet til Polles landsby Snave og til Giraffen i Haarby for at opleve den "ægte" Polle-stemning.

- Selv nu har jeg dagligt mellem fem og syv mennesker, der står ude foran og fotograferer facaden til Giraffen, fortæller Gitte Danielsen.

Begravelsen en fest

Begravelsen af Polle skal være en fest. Men arrangementet er også en hyldest og et respektfuldt farvel til ikonet.

- Jeg skylder Polle meget. Og det gør hele området her faktisk, så det er helt sikkert også for at vise en sidste respekt, siger Gitte Danielsen.

Da Stiftstidende besøgte begravelsesceremonien ved 14.30-tiden lørdag, lå papfiguren af Polle stilfærdigt i sin kiste midt i festteltet, ved siden af fadølsautomaten. De første 30-40 begravelsesgæster var allerede ankommet.

- Senere spænder vi kisten efter hans knallert, og så kører vi begravelsesoptog gennem byen med ham. Jeg regner med, at optoget kommet til at tælle omkring 150 personer, fortæller Gitte Danielsen, da vi står og kigger ned i kisten til Polle.

Da vi går ind i Giraffen igen spørger Gitte Danielsen, om Stiftstidendes udsendte har bemærket det nye billiardbord og de nye farver på væggene, som måske vil kunne støde de mest inkarnerede Polle-fans, som bekender sig til den lidt dystre stemning fra reklamerne.

Farveller Polle

- Vi skal også videre på et tidspunkt. Men bænken ovre i hjørnet er stadig den fra reklamerne. Selv om vi begraver Polle i dag, og selv om vi har lavet om herinde, så vil han leve videre i folks bevidsthed omkring det her sted lang tid endnu, siger hun.

En epoke i dansk reklamehistorie er ovre. Et kapitel i Gitte Danielsens liv er slut. Farvellar Polle - hvil i fred.

- Jeg skylder Polle meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce