Der har været godt gang i det fynske boligmarked det seneste år, hvor især Odense og Svendborg har oplevet prisstigninger. Hvis du skal købe bolig, så allier dig med en advokat, så du undgår at blive snydt, lyder opfordringen fra boligadvokat Jesper Håkonsson.

Hele 12,4 procent af villaer og rækkehuse er steget i Svendborg det seneste år, mens Odense tegner sig for en stigning på 2,5 procent på huse og 6,5 procent på ejerlejligheder.

Det viser en gennemgang af huspriser lavet af DR Nyheder. Tendensen ses over hele landet, hvor salgspriserne på ejerlejligheder er steget med 10 procent i gennemsnit.

Huspriserne er også begyndt at stige uden for de største byer; Aalborg, Aarhus, Odense og København, som tidligere har haft de største stigninger i huspriser. På landsplan har der været stigninger på 4,2 procent sidste for villaer og rækkehuse.

Tre gode råd til huskøberen

  • Få altid lavet et advokatforbehold, når du køber bolig. Sørg for, at det kommer med og står i købskontrakten. Det betyder, at du ikke er bundet af købsaftalen, hvis du sammen med advokaten opdager noget, som ikke er, som det skal være.

  • Der er store mængder dokumenter i en bolighandel - ofte over 150 sider, som skal gennemgås. Boligadvokaten kan kontrollere, om sælger har fremlagt alle de relevante dokumenter og hjælper dig med at gennemskue det vigtigste for dig som køber.

  • Husk, at der også skal ændres på forsikringer såsom livsforsikringer og testamenter i forbindelse med et huskøb, ligesom du skal træffe beslutning om ejerskifteforsikring. Det hjælper din boligadvokat med.


Læs mere om boligadvokatens hjælp eller få et gratis møde og vurdering af din sag hos Jensen Advokatfirma.

Fakta: Jensen Advokatfirma

Jensen Advokatfirma er et landsdækkende advokatfirma med kontorer i Odense, Kolding, Aarhus, Horsens, Herning, Vejle, Silkeborg, Slagelse og København. Se, hvad det koster at føre din boligsag på bjsj.dk. Det første møde med en vurdering af din sag er gratis.

På Nordfyn og Langeland er priserne steget med 6,7 og 4,2 procent det seneste år, og dermed følger de områder også efter tendensen fra resten af landet.

Det ser ud til, at det igen er ved at blive "sælgers marked", og som køber bør du indgå en alliance med en boligadvokat, uanset om du skal handle hus eller lejlighed. Sådan lyder rådet fra boligadvokat Jesper Håkonsson.

- Der er en række faldgruber, som boligadvokaten vil sørge for, at man undgår. Boligadvokaten vil sørge for, at huskøberen får alle de relevante dokumenter for ejendommen og tjekke om de offentlige oplysninger stemmer overens med de faktiske. Boligadvokaten er et modspil til den rådgiver, som sælger har i ejendomsmægleren, siger Jesper Håkonsson fra det landsdækkende advokatfirma Jensen Advokatfirma.

Det kan koste rigtig dyrt

Et huskøb er for langt de fleste den største investering i deres liv, og investeringen i en advokat er minimal i forhold til, hvad man kan miste ved et dårligt huskøb, understreger Jesper Håkonsson.

- I værste tilfælde kan det koste ejendommen, hvis man ikke får håndteret et huskøb korrekt. Det kan være, der ikke er tegnet ejerskifteforsikring, eller man først senere opdager, at man ikke har vej-ret, og derfor kan få problemer med adgangsveje til ens hus.

Det kan ifølge Jesper Håkonsson gå rigtig galt for en køber, hvis der eksempelvis melder sig andre, der har forkøbsret til en ejendom efter et køb, eller hvis der er en såkaldte hjemfaldspligt på en ejendom, hvor kommunen kan købe en ejendom tilbage til den oprindelige salgspris.

Denne artikel er sponsoreret af Jensen Advokatfirma, der sætter fokus på advokathjælp ved huskøb.

Om annoncørbetalt indhold på vores nyhedssites

Indholdet i denne artikel er ikke lavet af vores redaktion, men af annoncøren selv eller dennes samarbejdspartner.

Vi er optaget af, at der er en tydelig skillelinje mellem redaktionelt og kommercielt indhold.
Hvis du oplever, at denne eller andre annoncer er utydeligt mærket vil vi gerne høre det fra dig.