Øl

Lyst, mørkt eller et svirp af chili. God ost kræver godt øl, her er tre bud.

1
Albanic Mosaic IPA. Foto: Vibeke Volder

Albani Mosaic IPA, 5,7 procent, 50 cl, 15 kroner i Fakta: Frisk næse med korn og humle. Fremtrædende, mundrensende bitterhed i munden med et touch af rosmarin. Frisk, tørstslukker med god frugtighed, som kontrasterer fede oste. Fem små stjerner.

2
Midtfyns Bryghus Chili Tripel. Foto: Vibeke Volder

Midtfyns Bryghus Chili Tripel, 9,2 procent, 50 cl, 44,95 kroner i Superbrugsen: Varm, aromatisk næse, karamel og brunt sukker. Mundfornemmelsen er cremet, et svirp af chili rammer ganen og sætter varme på oplevelsen, uden at det er ubehageligt. Alkoholen er ikke til at mærke, men øllen har spændstighed trods chilismækket. Interessant øl i kombination med tapas og oste med karakter. Men den skal betales. Smid en ekstra stjerne oveni, hvis prisen er underordnet. Fire stjerner.

3
Leffe Brune. Foto: Vibeke Volder

Leffe Brune, 6,5 procent, 75 cl, 41 kroner i Superbrugsen: Karamelsødme, muscovado-sukker og malt i næsen. Mellemfyldig øl fra Belgien med pæn sødme balanceret af en let bitterhed og kulsyren. Den er fin til bløde oste som brie og røget brie. Perfekt som deleøl til to i størrelsen trekvart liter. Gå efter en håndfuld til kælderen, når de er på tilbud i dit lokale discountmarked til 30 kroner eller kør til grænsen og køb en flok til lavpris. Fire stjerner.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Mere om emnet

Se alle