Den fynske erhvervsmand er ifølge Børsen på vej ind i virksomheden Dinex, som producerer udstødninger til lastbiler, busser og varebiler

L'easy-ejer Niels Thorborg er ifølge Børsen på vej ind i Dinex, der med hovedsæde i Middelfart producerer og sælger udstødninger og emissionssystemer til lastbiler, busser, varebiler og industrikøretøjer.

Dinex, der beskæftiger 1200 ansatte i 13 lande, har ifølge mediet fået tilført cirka 100 millioner Thorborg-kroner, og Thorborg ønsker at sætte sig på cirka halvdelen af aktierne i Dinex - sammenlagt vil det være en udskrivning på 500 millioner kroner. Det er dog betinget af, at Dinex, som har haft nogle år med røde tal, kommer med et tilfredsstillende regnskab for 2017.

Dinex havde i 2016 et lille plus på tre millioner kroner og forventer et større overskud i 2017. Virksomheden styrkede i 2016 ledelsen med salgsdirektør Per H. Larsen og Jens Sørensen som rådgiver for ejer Torben Dinesen, der ikke har ønsket at kommentere oplysningerne om Thorborgs interesse i virksomheden.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.