Politiet var onsdag på færdselskontrol ved Ørkildskolen, og på under en time blev der stanget 14 bøder ud.

Svendborg: 14 bøder på 40 minutter.

Det var, hvad en tre mand stor patrulje fra Fyns Politi skrev ud, da de var på visit ved Ørkildskolen i Svendborg torsdag morgen i tidsrummet fra klokken 7.35 til 8.15.

Ifølge Steen Foged, der er kriminalassistent ved ordensmagtens bastion i Svendborg, får politiet jævnligt henvendelser fra borgere, der mener, at mange bilister har et lige lovlig afslappet forhold til færdselsreglerne ved skolen.

Sagen er nemlig den, at kun busser og beboere må køre på Fruerstuevej i tidsrummet fra klokken 7.30 til 8.30, mens alle andre motoriserede køretøjer er forment adgang, oplyser han.

Men ifølge henvendelserne er der en del, der blæser på forbuddet.

- Og vi må desværre sige, at de har ret, siger Steen Foged, som oplyser, at reglen er der for at sikre, at eleverne kan komme til Ørkildskolen uden fare for at blive kørt ned.

Alligevel blev en del af de 14 bøder stanget ud til forældre, der satte børn af ved skolen, og kriminalassistenten har svært ved at se, at de kan have været i god tro.

- Skiltningen er tydelig. Den kan overhovedet ikke misforstås, siger han.

Hver af bøderne lyder på 1500 kroner, og ifølge Steen Foged vil det være uklogt at tro, at faren for en bøde nu er drevet over.

- Vi kommer igen, så snart lejligheden byder sig. Skoleveje er noget, vi har meget fokus på, siger han og oplyser, at politiet har været på stedet før - og at der også dengang blev skrevet bøder ud i stor stil.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.