27-årige Marinus Buch Kristensen er tilbage i Brogade 13, hvor han startede som kokkeelev hos Anders Granhøj for år tilbage. Sammen med hustruen Gabriela Picoli Lanfredi og sin gamle mester genåbner han om et par uger madstedet, der har været lukket siden sommer.

Svendborg: Væggene er blevet grønne, men ellers ligner Brogade 13 nogenlunde sig selv, efter at 27-årige Marinus Buch Kristensen er vendt tilbage til sine rødder.

Fra de fineste og bedste restauranter i både ind- og udland har han fundet tilbage til Det sydfynske Øhav, hvor han voksede op, og sågar til den selvsamme adresse, hvor han i sin tid gik i lære hos kokken Anders Granhøj.

Blå bog

Marinus Buch Kristensen
27 år og opvokset i Ærøskøbing
Gift med kokkekollegaen Gabriela Picoli Lanfredi fra Brasilien


Kokkelære: 2009 - 2011 Anders Granhøj, Svendborg
2011-2012 Per Thøstesen, Bistro Boheme København


Faglært: 2012-2014 Gerald Passedat, Le Petit Nice, Marseille 3 stjerner i Michelin
2014-2015 Vintapperiet, Svendborg.
2015-2016 Hotel Frederiksminde og Rønnede Kro, Jonas Mikkelsen.
2016 Restaurant Le Poulpe Michel Portos, Marseille.
2016-2017 Lumskebugten, Erwin Lauterbach København


Gabriela Picoli Lanfredi


Uddannelse: 2010-2014: Kulinarisk Skole Unisinos Brasilien.
2011-2011: World of Wines Skole i Brasilien.
2012-2013: Lorita Restaurant (Brasilien) fransk brasseri: kokkeelev
2013-2013: Hotel Petit Nice Passedat (Frankrig, Marseille) 3 Michelin stjerner: Kokkeelev pâtisserie


Faglært: 2014-2015: Lorita Restaurant (Brasilien) franske brasseri
2015-2016: Panorama Gastronômico Kantine restaurant (Brasilien)
2016-2016: Intercontinental Hotel Dieu (Frankrig, Marseille) fransk brasseri
2017-2017: Bar’Vin Restaurant København

Der er stadig lidt at gøre i de lokaler, som den forrige restauratør Nelli Tversted forlod i sommer, inden han kan lukke de første gæster ind. Men om et par uger åbner en pop-up restaurant med en menu, han betegner som "dansk med indflydelse fra hele Europa og fra Brasilien".

Med hjælp fra mester

Den geografiske finte skyldes, at hans kokkekollega er hustruen Gabrielle Picoli Lanfredi, der er brasilianer, og at han selv har erfaring fra især det franske køkken. Parret har dog ikke lagt sig klippefast på et koncept.

På sejlturen snakkede jeg med min bror om, hvad vi sådan drømte om at lave, når "vi blev voksne". Om måske at blive selvstændig. da jeg fortalte om Brogade 13, sagde han "gør det".

Marinus Buch Kristensen, Pop-up Brogade 13

- Der er ingen dogmer. Alt kan lade sig gøre, men vi modtager gerne kritik, for det er vigtigt, hvad folk synes om det. Så vi lytter til gæsterne og lader det udvikle sig, fortæller Marinus Buch Kristensen.

Det første menukort er dog lagt.

- Det indeholder al a carte fra det klassisk franske brasseri, som tatar, østers, bøffer, indbagt fisk og lignende. Og så bliver der desuden en grøntsagsbaseret tre-retters menu med forret, mellemret og hovedret. Desserten og osten kan man vælge til, hvis man har lyst, siger han.

Marinus Buch Kristensen har sin unge alder til trods allerede et flot cv fra kroer, brasserier og restauranter med Michelin-stjerner flere steder i København, Marseilles, Præstø og Rønnede.

Da han i slutningen af juli var i Svendborg for at hyggesejle i øhavet med sin bror, var han ansat hos en af stjernerne indenfor dansk gastronomi, Erwin Lauterbach på Lumskebugten i København.

- Men så så jeg, at der hang et skilt i Brogade 13, hvor der stod "lukket". Der var tomt inde bag ruderne, og jeg ringede til min gamle chef Anders Granhøj for at høre, om han kendte til planer for restauranten, fortæller Marinus Buch Kristensen, der fik at vide, at den vist nok var til leje.

- På sejlturen snakkede jeg med min bror om, hvad vi sådan drømte om at lave, når "vi blev voksne". Om måske at blive selvstændig. da jeg fortalte om Brogade 13, sagde han "gør det".

Så ringede han til Anders Granhøj, der er køkkenchef på Oure Skolerne, igen, og det blev hurtigt sådan, at de to i fællesskab skrev en lejeaftale på restauranten med ejeren, Jørgen Lundsgaard.

- Anders hjælper mig med alt det administrative. Han er med som den erfarne iværksætter, men kommer ikke til at stå ved gryderne. Det bliver min kone og mig, og så har vi desuden ansat en restaurantchef.

Restauranten har som sådan ikke et egentligt navn.

- Det er bare Pop-Up i Brogade 13. Vi er her spontant, og så må vi se, om vi skal blive her, siger Marinus Buch Kristensen.

Et af Sydfyns store kokketalenter Marinus Buch Kristensen åbner pop-up restaurant i Brogade 13. Foto: Katrine Becher Damkjær
Et af Sydfyns store kokketalenter Marinus Buch Kristensen åbner pop-up restaurant i Brogade 13. Foto: Katrine Becher Damkjær
  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle